Sărbătorim astăzi cu entuziasm 92 ani de la proclamarea Republicii Turcia. În ciuda tuturor instabilităților din jurul său, Republica noastră fondată de marele om de stat și distinsul comandant Mustafa Kemal Atatürk la 29 octombrie 1923 continuă să se afirme în regiune prin cultura sa democratică, economia sa puternică și politica sa externă bazată pe principii solide.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Relațiile noastre cu țările vecine și cu cele aflate în zona apropiată se află într-o continuă dezvoltare, având la bază principiul „Pace în țară, pace în lume”. Parteneriatul strategic stabilit cu România în ultima perioadă a dus la intensificarea relațiilor existente între țările noastre, politice, militare, economice și în multe alte domenii. Etnicii turci și tătari din România contribuie pozitiv la dezvoltarea relațiilor culturale și sociale. Ne exprimăm speranța că relațiile bilaterale vor continua să se dezvolte.

Cu acest prilej îi amintesc cu recunoștință și mulțumire pe fondatorul Republicii noastre Mustafa Kemal Atatürk precum și pe toți cei care s-au jertfit pentru țară și îi felicit pe toți cetățenii și etnicii noștri din România cu ocazia Zilei Republicii.

Ali Bozçalışkan

Consul General al Republicii Turcia la Constanța

(Citit de 217 ori, 1 afisari astazi)