Începutul sfârşitului pentru preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Chiar în ziua în care a împlinit 49 de ani, Nicuşor Constantinescu a primit sentinţa în dosarul Centrului Militar Zonal. Magistraţii Tribunalului Constanţa, atât de huliţi de personajul Constantinescu, i-au aplicat un dos de palmă scurt cu braţul lung al legii: trei ani şi jumătate după gratii, cu executare.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Preşedintele suspendat al CJC a replicat în cadrul unei conferinţe de presă că va uza de toate metodele legale pentru a se apăra. „Voi face recurs. Voi cere expertiză. Nu pot să fiu judecat de două ori în aceeaşi cauză”, a declarat Nicuşor Constantinescu. Acum fiecare cu norocul său, dar viitorul nu sună prea bine pentru şeful CJC. Curtea de Apel Constanţa s-ar putea să nu fie aşa de îngăduitoare cum a fost Curtea de Apel Bucureşti. Plus că vin din urmă alte dosare şi, potrivit noilor coduri penal şi de procedură penală, în cazul mai multor condamnări se aplică regula sporului de pedeapsă.

Revenind la dosarul CMZ, pe lângă condamnarea propriu-zisă, Nicușor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 72.642,7 lei către partea civilă Ministerul Apărării Naționale – Statul Major General. Şi aici preşedintele suspendat susţine că i s-a făcut o nedreptate. Constantinescu a invocat prevederile noului cod penal, potrivit cărora, dacă vii cu banii la păgubit, scapi de pedeapsă. Un fel de cauţiune ţigănească, dar care, chiar dacă s-ar aplica în cazul său, tot nu îl salvează de restul dosarelor dacă va fi condamnat.

Reamintim că DNA l-a trimis în judecată în aprilie 2014 pe Nicușor Constantinescu, sub acuzația de abuz în serviciu în formă continuată în dosarul ce vizează subfinanțarea Centrului Militar Zonal Constanța. Procurorii susţin că șeful CJ Constanța nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța, neefectuând reparațiile necesare la sediul acestuia, și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilități și servicii de pază necesare funcționării acestei instituții. „Nicușor Constantinescu a încercat de mai multe ori să evacueze instituția din sediul pe care îl ocupă, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor și intereselor legale ale Ministerului Apărării Naționale precum și pagube acestei instituții”, arată procurorii.

 

 

 

 

(Citit de 200 ori, 1 afisari astazi)