Sportul cu motor le face în ciudă lui Mazăre şi Constantinescu!

Premieră în karting. A cincea etapă a Campionatului Național de Karting- Dunlop 2015, desfăşurată week-end-ul trecut la Bacău, a adus două cupe la Constanţa. Şi nu oricum, ci în familie. George și Răzvan Onoaie, fraţi acasă, dar piloţi competitori pe pistă, au obţinut locul 1 la clasele Mini şi Kid, după o cursă care nu a fost lipsită de incidente. Vinerea trecută a fost ziua specială pentru antrenamente, iar piloții nu au avut probleme cu acomodarea pe noua pistă. Sâmbătă, cei doi au fost într-o formă excelentă în manșa contra cronometru și amândoi au ieșit pe locul 3.  La clasa „Kid Kart”, din cauza unei lovituri din spate de la concurentul cu numărul 19, care l-a trimis în afara pistei, George Onoaie a obținut în pre-finală locul 7. Indiferent, trecând peste moment, George s-a ambiționat și a reușit să-şi depășească concurenții duminică în finală. Astfel, dând dovadă de spirit competitiv, a obținut cupa mult dorită la clasa Kid. Performanţa este cu atât mai meritorie cu cât, la etapa cu numărul 4, George a obținut locul II.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Răzvan a fost vicecampion la clasa KID în 2012 și a obținut locul III la clasa Pufo în 2013. La categoria MINI, Răzvan a obținut locul 5 în pre-finală, după o cursă dificilă pe pista udă.

Răzvan Onoaie a reușit în cursa finală, cu îndemânare și ani de experiență, să-şi depășească oponenții. Cursa a fost bară la bară, destul de intensă și strânsă, pe o distanță considerabilă, unde, la o asemenea viteză, contează fiecare greșeală pentru a ieși învingător. Astfel a trecut linia de final reușind să obțină locul 1. „A fost greu, dar a meritat”, ne-a declarat Răzvan.

Şi acum să vă spun care este legătura între acest sport şi tandemul Mazăre- Constantinescu.

George Onoaie are 6 ani, iar Răzvan Onoaie – 11 ani. Al doilea a descoperit pasiunea kartingului în urmă cu mai mulţi ani pe mizeria de pistă de la Clubul Elevilor, unde nimeni nu a investit nimic niciodată. Autorităţile municipale şi judeţene au băgat bani cu lopata doar în handbal, volei şi dansuri din buric. Acum le-a ieşit pe nas. Mi-l mai amintesc pe pilotul Darius Petre, singurul constănţean care alerga în Campionatul Naţional de Raliuri, cum încerca să strângă bani pentru deplasarea la etapele competiţiei. Din păcate, în automobilismul constănţean, piloţii vin cu bani de acasă, pentru că nimeni din oraş nu este interesat de acest sport. Poate că măcar acum, în al doisprezecelea ceas, edilii noi şi vechi să înţeleagă că oraşul asta are talente în toate domeniile, iar aceste talente, mai ales că sunt copii, merită toată admiraţia şi sprijinul.

 

 

(Citit de 268 ori, 1 afisari astazi)