Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa aproba, în august 2014, proiectul privind înţelegerea de cooperare şi parteneriat între municipiul Constanţa şi oraşul Eskişehir din Turcia. Conform hotărârii CLM Constanţa, cele două părţi conveneau să încheie un parteneriat care are drept scop dezvoltarea relaţiilor de cooperare în domeniul culturii, informaţiei, ştiinţei, tehnicii, artei, mediului, sănătăţii, economiei, sportului şi turismului.

Promotii tablouri pecanvas.ro

În şedinţa de îndată a CLM Constanţa de ieri, a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, proiectul privind aprobarea deplasării în străinătate a unei delegaţii formate dintre trei consilieri, pentru „îndeplinirea unei misiuni cu caracter temporar şi aprobarea cheltuielilor aferente acestei deplasări”. De ce merg cei trei în Turcia? „Trei colegi de-ai noştri consilieri locali vor pleca într-o misiune de consfinţire a acordului de înfrăţire între municipiul Constanţa şi Eskişehir din Turcia. Noi am votat anul trecut acordul de înfrăţire, numai că el, ulterior, conform uzanţelor diplomatice, nu a fost consfinţit. Tocmai de aceea am aprobat, astăzi, delegarea celor trei colegi şi, de asemenea, am aprobat cheltuielile ocazionate de această deplasare, conform legii”, a declarat primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. Consilierii locali care vor pleca în această „misiune” sunt Vasile Roşu, Dede Perodin şi Gabriel Candindatu.

Gabriel Candindatu a intrat în CLM Constanţa, în urma alegerilor locale din 2012, ca membru al PP-DD, alături de Valentin Surghie, consilier local care, în ultimul timp, nu prea mai dă pe la şedinţele Consiliului Local. În luna octombrie a anului trecut, ambii s-au înscris în PSD. Gabriel Candindatu a demonstrat însă, în timpul mai multor şedinţe de Consiliu Local, în calitate de preşedinte de şedinţă, că are reale dificultăţi în a citi un text la prima vedere. Presupunem că citirea era la prima vedere fiindcă ne place să credem că, dacă ar fi citit măcar o singură dată convocatorul (nu conţinutul proiectelor de hotărâre ce urmau să fie dezbătute, ci măcar numele lor) înainte de şedinţă, nu s-ar fi poticnit aşa cum a făcut-o, la microfon, în faţa colegilor săi şi a presei.

Dede Perodin, ultimul mohican din PP-DD Constanţa, a dovedit, şi el, că nu se simte tocmai în largul lui atunci când citeşte la prima vedere un text. Nici atunci când, rarisim, ia cuvânt la şedinţele de consiliu.

În mod special l-am lăsat la urmă pe UNPR-istul Vasile Roşu. El este cel mai important dintre toţi. În timpul în care a condus, în calitate de preşedinte, şedinţele Consiliului Local Constanţa, Roşu a citit greoi numele proiectelor de hotărâre. Cel mai greu i s-a părut însă de „descifrat” numele localităţii… Eskişehir. Se întâmpla în toamna anului trecut. Consilierul local fost nevoit să silabisească efectiv acest nume propriu. Din a treia încercare, a reuşit să citească, oarecum timorat, dar fără pic de ruşine, „Eskişehir”. Vorbim despre oameni aleşi să reprezinte interesele constănţenilor în CLM Constanţa, oameni plătiţi din bani publici.

Proiectul de hotărâre aprobat ieri cu 18 voturi a fost iniţiat de primarul interimar Decebal Făgădău. Faptul că municipiul Constanţa va fi reprezentat la Eskişehir de trei astfel de consilieri locali nu poate fi decât… regretabil. Da, Făgădău a menţionat, ieri, că invitaţia pentru delegaţia din Constanţa a fost făcută din scurt şi, da, tot el a precizat şi că momentul nu e tocmai cel mai bun, fiindcă unii dintre aleşii locali sunt plecaţi în vacanţă. Şi totuşi, totuşi… Să nu uităm că parteneriatul dintre Constanţa şi Eskişehir are drept scop dezvoltarea relaţiilor de cooperare în domeniul culturii, informaţiei, ştiinţei, tehnicii, artei, mediului, sănătăţii, economiei, sportului şi turismului. Cu astfel de „delegaţi” în „misiune”, parteneriatul dintre municipiul Constanţa şi localitatea Eskişehir din Turcia porneşte cu stângul.

 

Sursa foto: mysteer.com

 

 

 

 

 

(Citit de 544 ori, 1 afisari astazi)