Vergil Chiţac, candidatul PNL la Primăria municipiului Constanţa, a explicat, aseară, într-o intervenţie în emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, care sunt motivele pentru care s-a decis să candideze la proximele alegeri locale. Fostul rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” a declarat: „Candidez pentru o Constanţă altfel, pentru o Constanţă reală, nu pentru una alegorică. Pentru ca tinerii noştri deştepţi să nu mai plece în Bucureşti, în străinătate sau, mai nou, în Ardeal”.

Promotii tablouri pecanvas.ro

În aceeaşi ordine de idei, aspirantul PNL la mandatul de primar al Constanţei a menţionat că îşi doreşte redresarea economică a Constanţei, dar şi o Constanţă culturală.

Întrebat de moderator cum crede că va fi mandatul său de primar, cu DNA-ul la uşă (n.r. trimitere la mandatul fostului primar Radu Mazăre, care a demisionat din funcţie când se afla în arest preventiv), Vergil Chiţac a replicat: „În activitatea mea nu am avut niciodată probleme cu legea. Nu am astfel de frici”.

 

„În Mamaia nu mai avem trotuare, parcări, spaţii verzi”

Tot în contextul intervenţiei de aseară, Vergil Chiţac a ţinut să comenteze şi pe marginea stării actuale a staţiunii Mamaia, considerată „copilul de suflet” al fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Astfel, Chiţac a contrazis ipoteza potrivit căreia staţiunea s-ar fi dezvoltat. „Mamaia nu s-a dezvoltat, Mamaia a crescut. În ultimii 15 ani a crescut de patru ori capacitatea de cazare, dar nu mai avem trotuare, parcări, spaţii verzi. La sfârşitul sezonului vine Ambasada Americii şi ne face curăţenie în Mamaia. Asta mi se pare o ruşine naţională”, a subliniat candidatul PNL.

Amintim că Vergil Chiţac a devenit membru al Partidului Naţional Liberal săptămâna trecută, iar în şedinţa de ieri Biroul Permanent Naţional a validat candidatura sa la Primăria Constanţa. Concomitent cu validarea din partea conducerii centrale a partidului, Chiţac a devenit preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa, filială condusă până în prezent de Robert Boroianu.

(Citit de 705 ori, 1 afisari astazi)