După ce s-au jucat de-a războiul în Marea Neagră, americanii trec la lucruri serioase. NATO Reaction Force, mai pe româneşte flota NATO a Mării Negre, va prinde contur săptămâna viitoare.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Lansarea „miresei” la apă nu se putea face altfel: ditamai aplicaţia cu 21 de nave, 2.000 de militari, avioane de luptă şi un submarin. Exerciţiul începe luni şi ţine cinci zile. Potrivit forţelor navale române, „în cadrul Exercițiului SEA SHIELD 16, vor fi evaluate structurile din Forțele Navale Române care sunt nominalizate pentru a face parte din  Forța de Reacţie NATO 2016-2017 (NATO Reaction Force).

Cinci zile, 1000 de militari români şi 1000 de militari din şapte ţări se vor antrena în comun pe mare şi vor pune în aplicare proceduri de operare la standarde NATO, pentru lupta împotriva ameninţărilor de orice natură, pe mare, subacvatice şi aeriene.

La exerciţiu, Forţele Navale Române participă cu 11 nave, două  elicoptere Puma Naval, două detaşamente mobile de lansare rachete şi o navă de suport pentru scafandri, Forţele Aeriene Române asigură  secvenţele exerciţiilor de luptă aeriană cu două aeronave MIG 21 LanceR,  dar şi un elicopter Puma, pentru evacuare medicală, iar Garda de Coastă românească participă cu o navă de patrulare.

Bulgaria, Canada, Grecia, Polonia, SUA, Turcia şi Ucraina participă cu  cinci fregate, trei vânătoare de submarine, o corvetă, un submarin,  patru aeronave şi ofiţeri de stat major”. TAVARIŞCI PUTIN, NU SCHIMBAŢI PROGRAMUL!

 

foto: http://sputniknews.com/

(Citit de 147 ori, 1 afisari astazi)