Constănţenii par dispuşi să lupte pentru spaţiile lor verzi, şi este un moment bun să o facă. Poate ultimul moment bun. Mai întâi pentru că primarul nou ales trebuie făcut să înţeleagă de la bun început că „era Mazăre” trebuie să se încheie şi de facto, nu doar de jure, şi că gata, a-nţărcat bălaia! Sunt prea multe reglementări de care trebuie să se ţină seama, destui care le cunosc şi sunt dispuşi să le semnaleze şi încă alţii care să le mediatizeze, pentru ca legea în Constanţa să o facă tot şmecherii cu bani care ţin să construiască pe fiecare centimetru pătrat.

Promotii tablouri pecanvas.ro
13625193_1771252719812536_1689807662_n

Vizibilitate minimă pentru panoul care cheamă la dezbatere publică

Mai apoi, să ţinem cont şi de faptul că se apropie alegerile parlamentare, iar un primar PSD care îşi ţine urechea surdă la toate revendicările constănţenilor, nemulţumiţi de zeci de ani de cum arată oraşul lor, poate genera un rezultat slab pentru partidul său. Deja e un semnal prost că lucrările merg atât de încet la bulevardul Tomis şi că în oraş pare că nu mai mişcă nimic, după dezmorţeala relativă din campania electorală.

Mitingul din parcul Tăbăcărie, de la sfârşitul săptămânii trecute, va fi urmat de încă unul, joi, 14 iulie, între orele 19 – 20.30, organizat de locuitorii din zona bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Protestul are în vedere proiectul de construcție a două blocuri de câte şase etaje, pe spațiul verde din fața blocului S6, adică vizavi de Parcul Tăbăcărie, lângă staţia RATC Suceava. Cel puţin şase etaje, pentru că se ştie că majoritatea dezvoltatorilor imobiliari cer ulterior supraînălţarea, care le este aprobată fără probleme.

De ce nu a fost amplasat panoul la marginea străzii, unde trecătorii ar fi putut citi informaţiile afişate?

De ce nu a fost amplasat panoul la marginea străzii, unde trecătorii ar fi putut citi informaţiile afişate?

Protestul se va ţine chiar în locul vizat şi sunt invitați să i se alăture toți cei ce sunt împotriva construcțiilor abuzive pe spațiile verzi, toţi cei ce vor să-şi arate solidaritatea cu cetăţenii din zonă.

Locul este marcat de un panou aproape invizibil pe care este reprezentat, foarte neclar pentru un nespecialist, proiectul şi prin care sunt invitaţi cetăţenii la dezbaterea publică de vineri, 15 iulie, ora 10. Atunci când oamenii sunt la serviciu. Cum ar fi să te învoieşti de la şefu’ pentru că „ştiţi, în faţa blocului meu vor să construiască unii şi eu

Construcţie abandonată

Construcţie abandonată

trebuie să mă duc să văd despre ce-i vorba”!… Asta dacă eşti destul de ager să reperezi panoul, amplasat la mare distanţă de stradă şi mascat de crengile unui tei netoaletat de Pomacost, după cum puteţi vedea în fotografiile trimise de Alina Bănică.

Şi mai puteţi vedea o construcţie care s-a înălţat puţin mai jos, dar a fost abandonată după ce lui Mazăre i-au căzut galoanele. Iar încă şi mai jos, spre City Mall, mai este un şantier care, de ceva vreme, a acaparat şi trotuarul. Pe bună dreptate putem spune cu toţii că este destul!

 

(Citit de 600 ori, 1 afisari astazi)