Lumea e a mea, debutul în lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase, va avea premiera mâine, la Constanţa. Este vorba, de fapt, despre o dublă proiecţie de gală: una la Cityplex, începând de la ora 18.00, şi una la Cinema City Park, de la ora 19.00. Lumea e a mea, un film cu un buget de doar 168.000 de dolari, vorbeşte despre drama generaţiei 2000, ale cărei crize existenţiale se învârt în jurul succesului facil, al notorietăţii „măsurate” în like-uri pe Facebook şi vizualizări pe YouTube. Filmat la Constanţa (la Liceul Teoretic Decebal, Liceul Ovidius, Colegiul Comercial Carol I, în parcul din Tomis II, dar şi pe plaja din Năvodari), Lumea e a mea a fost distins, până acum, cu premii la TIFF şi Karlovy Vary. La proiecţiile de mâine a fost anunţată prezenţa regizorului Nicolae Constantin Tănase, a producătorului filmului, Tudor Giurgiu, a actorilor Ana Maria Guran, Iulia Ciochină, Oana Rusu, Ana Vatamanu, Florin Hriţcu şi a scenografei Adeline Bădescu.

Promotii tablouri pecanvas.ro

 

„Un film care să vorbească despre adolescenţii de azi fără să îi judece”

Conform spuselor regizorului, acest film a pornit ca un scenariu de licenţă al scenaristei Raluca Mănescu. “Iniţial, povestea urmărea trei adolescente şi prietenia lor şi mi-au plăcut emoţia şi energia pe care o dezvoltau personajele şi situaţiile în care erau puse fetele. Am crezut că e necesar un film despre maturizare în peisajul românesc, un film care să vorbească despre adolescenţii de azi fără să îi judece. Nu am vrut să fac un film social, unul care să descrie o realitate cotidiană şi să rămână distant, ci am vrut să pătrund cât se poate de mult în intimitatea acestor fete, să le descopăr dorinţele şi visele, să le înţeleg fiecare decizie”, susţine Nicolae Constantin Tănase, regizorul filmului Lumea e a mea.

Lumea e a mea a avut premiera mondială la TIFF 2015, acolo unde a fost distins cu Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc. Totodată, debutul în lungmetraj al lui Nicolae Constantin Tănase a obţinut Menţiunea specială a juriului în competiţia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary şi Trofeul Anonimul Internaţional Independent Film Festival.

Printre partenerii media ai filmului se numără şi Asociaţia Elevilor din Constanţa.

(Citit de 477 ori, 1 afisari astazi)