Aşa cum anunţam, încă de acum câteva zile, Festivalul Spellground a fost anulat. După o tăcere suspectă, organizatorii au făcut, vineri seară, anunţul oficial. Festivalul Spellground nu va avea loc în weekendul 12-14 august. Anunţul a fost făcut vineri seara de organizatori. Decizia vine ca urmare a solicitării Universității Ovidius Constanța, partener oficial al evenimentului, cu privire la respectarea zilei de 13 august ca zi de doliu național prin adaptarea programului festivalului și eliminarea manifestărilor muzicale de pe terenul instituției de învățământ. Contravaloarea biletelor și abonamentelor poate fi recuperată începând cu data de 12 august în toate rețelele de ticketing, conform procedurilor ce vor fi anunțate începând de mâine pe site-ul oficial”.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Conform organizatorilor, pe terenul Universității „Ovidius” ar fi trebuit poziționate principalele două scene ale festivalului, Master Stage și Ground Stage, care însumau 70% din showurile live din programul Spellground.

 

Citeşte şi S-a anulat Spellground

Aceştia citează şi dintr-o adresă primită din partea Universităţii „Ovidius”: „Activitățile agreate inițial prin acordul de parteneriat contravin poziției pe care instituția noastră dorește să o adopte într-o astfel de zi și a obligațiilor dispuse prin hotărârea de guvern”, se arată într-o adresă a Universității. Apreciem că arborarea drapelului în bernă la sediul Universității și desfășurarea în același timp a unor manifestări muzicale de o asemenea anvergură contravin mai ales eticii și moralei de care o asemenea instituție de învățământ ar trebui să dea dovadă”.

Organizatorii menţionează şi că au luat în calcul doar anularea zilei de 13 august, ziua de doliu naţional în memoria Reginei Ana de România, dar că evenimentul nu putea fi rupt în jumătate:

„Un festival nu poate fi rupt în jumătate, este un tot unitar. Am luat în calcul doar anularea zilei de 13 din programul festivalului, dar fără încasările de sâmbătă, cea mai bine vîndută zi, ne e imposibilă susținerea întregulului eveniment din punct de vedere financiar și logistic. Vom încerca reprogramarea headlinerilor în concerte individuale în sezonul 2016 – 2017. Suprapunerea datelor libere pentru întreg line-up-ul pentru o formulă de festival este puțin probabilă”, susţine Nicoleta Petre, Director Comunicare Spellground.

Posesorii de bilete și abonamente Spellground își pot recupera contravaloarea biletelor începând cu data de 12 august, în toate rețelele de ticketing folosite, urmând pașii ce vor fi anunțați începând cu data de 6 august, pe site-ul oficial. “De asemenea, rambursarea contravalorii pachetelor de cazare (în camping și la hoteluri) achiziționate de pe site-ul oficial poate fi solicitată începând cu data de 12 august. Suplimentar, la adresa dedicată de corespondență, echipa Spellground va prelua mesajele și solicitările punctuale ale cumpărătorilor de bilete”, se mai arată în comunicatul de presă postat de organizatori pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

(Citit de 166 ori, 1 afisari astazi)