Pianistul Octavian Renea  invită publicul meloman duminică dimineaţa, de la ora 11, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” (CNA), la un concert pe care îl va susţine împreună cu elevii săi.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Reamintim că pianistul constănţean, absolvent cu ani în urmă al colegiului, s-a implicat în organizarea primului Festival de Artă „Tomisul etern”, care s-a ţinut pe faleza de la Cazinoul din Constanţa, reuşind să mobilizeze prin exemplul său tinerii artişti în devenire şi publicul constănţean iubitor de frumos.

De asemenea, cu acelaşi prilej, Octavian Renea a susţinut şi un masterclass în incinta CNA „Regina Maria”, la care au participat atât tinerii artişti constănţeni cât şi elevi ai altor instituţii de profil din ţară şi din străinătate. Profesorul şi elevii săi vor face mâine o demonstraţie de măiestrie artistică.

Intrarea la concert va fi liberă, dar publicul va putea dona, sumele strânse astfel urmând a fi folosite pentru reamenajarea curţii interioare a colegiului.

Octavian Renea a studiat la Conservatorul „Richard Strauss“ din München, pe care l-a absolvit în 2007 cu notă maximă, obţinând astfel o dublă specializare: „pianist concertist“ şi „pedagogie muzicală pian”. Şi-a continuat perfecţionarea muzicală la München, unde a absolvit masteratul şi a fost distins cu numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale. Pianistul trăieşte şi concertează în Germania, acolo unde predă la două instituţii de prestigiu în domeniul musical: Münchener Musikseminar München şi Camerlocher Musikschule Murnau.

În 26 februarie 2016, Octavian Renea scria în ziarul nostru un Memoriu apel către administrația locală Constanța și către comunitate, sub titlul Salvați identitatea orașului Constanța!

„Identitatea și vitalitatea unui loc înseamnă nu numai istoria scrisă, care în era informației ne este la îndemână în orice moment, oriunde ne-am afla, printr-un simplu click într-o bază de date. Starea, energia și personalitatea unui oraș devin experiențe reale doar atunci când, practic, făcând cunoștință direct cu locul, îi putem admira frumusețea și unicitatea. Constanța înseamnă, vizual, dincolo de prezența Mării Negre, cultură și istorie”, scria pianistul atunci.

La câteva luni distanţă, Octavian Renea ne oferă un exemplu personal, contribuind la identitatea şi la cultura oraşului prin arta sa.

 

Foto: Adrian Mergiani (facebook)

(Citit de 206 ori, 1 afisari astazi)