Programat iniţial să se desfăşoare lângă situl arheologic de la Capidava, Festivalul de muzică Spellground a fost mutat la Constanţa. Timp de trei zile – 12, 13 şi 14 august – peste 60 de trupe româneşti şi internaţionale vor cânta pe trei scene amplasate în Campusul Universităţii „Ovidius” şi pe plaja din Năvodari. O altă locaţie importantă pentru festival va fi Parcul Tăbăcărie, unde vor exista locuri de picnic, locuri de joacă pentru copii şi un cinema în aer liber pentru vizionarea de scurt-metraje.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Spellground – în traducere „pământ fermecat” – se vrea un eveniment de amploare care va cuprinde, pe lângă concerte, şi evenimente colaterale, culturale şi sportive, şi va oferi experienţe inedite participanţilor.harta-spellground-3

Rectorul Universităţii „Ovidius”, Sorin Rugină, s-a arătat mulţumit de acest parteneriat pentru un act de cultură, pe care îl consideră oportun pentru tineret, iar „universitatea trăieşte prin tineri”, şi a anunţat că studenţii vor participa efectiv la organizarea festivalului, prin acţiuni de voluntariat, fiind răsplătiţi cu bilete de intrare mai ieftine sau cu gratuităţi. Organizatorii festivalului au anunţat că vor finanţa şi o tabără de sculptură, ale cărei rezultate concrete vor împodobi parcul din campusul universitar, după amenajarea lui peisagistică – tot o contribuţie în schimbul găzduirii oferite pentru Spellground.

Primăria va oferi numai sprijin logistic şi va primi o cotă parte din sumele încasate de organizatori pentru bilete, ceea ce reprezintă o afacere bună şi profitabilă, dacă ne gândim la numărul şi calitatea turiştilor care vor vizita Constanţa. Organizatorii au vândut deja 2000 de abonamente şi estimează un public de circa 25.000 de oameni, turişti care vor veni, atraşi de muzica de calitate, atât din ţară cât şi din străinătate. Ei vor avea la dispoziţie locuri de cazare la hoteluri din Mamaia şi într-un camping, la Năvodari.

Pentru a facilita transportul participanţilor la festival între Parcul Tăbăcărie, Campus şi Năvodari, va fi înfiinţată o linie specială în acele zile, ceea ce, însă, nu va contribui la fluidizarea traficului, care se anunţă infernal la mijlocul lui august.

Chiar dacă pe site-ul Spellground sunt precizate doar trei zile de desfăşurare, primarul Decebal Făgădău vorbeşte despre 15 august – Ziua Marinei –, ca despre ultima zi de festival şi punctul lui culminant, prin manifestările organizate ca în fiecare an cu acest prilej, cărora li se va adăuga un târg în Piaţa Ovidiu (probabil ceva mai mult decât târgul care este deschis şi în aceste zile). Primarul s-a arătat mulţumit de relocarea la Constanţa a festivalului şi a dat asigurări că şi alte evenimente de mare anvergură se vor muta aici în viitorul apropiat.

Dintre trupele româneşti care vor participa la festival, menţionăm BYRON, LES ELEPHANTS BIZARRES, ZDOB ŞI ZDUB, ROBIN AND THE BACKSTABBERS, CARLA’S DREAMS, GRIMUS, COMA, CTC.

THE KOOKS, RÖYKSOPP, EDITORS, FRITZ KALKBRENNER sunt doar câteva dintre numele care atrag public de calitate la cele mai mari festivaluri din Marea Britanie, iar organizatorii Spellground mizează pe asta pentru a crea un eveniment de renume care să aducă la Constanţa, de la an la an, tot mai mulţi spectatori.

(Citit de 562 ori, 1 afisari astazi)