Nu o să vă plictisesc prea tare cu şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean Constanţa. Peneliştii, probabil cu mai multă minte decât colegii lor din fostul consiliu local al municipiului Constanţa (atunci când partidul care spera să câştige Primăria Constanţa s-a făcut de ruşine pentru că s-a opus, dintr-o sminteală de moment şi dintr-un ordin mişelesc dat dintr-un fotoliu de parlamentar către teritoriu, acordării titlului de Cetăţean de Onoare profesorului Gheorghe Dumitraşcu) au votat în cor pentru ca regretatul Virgil Coman să devină Cetăţean de Onoare al Judeţului Constanţa.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Sau poate le-a fost ruşine de doamna Coman, văduvă cu doi copii de crescut şi care a fost prezentă în sală, cine ştie… Cert este că, preţ de câteva clipe, plenul CJC a arătat ca o echipă. Familia Coman, rămasă fără soţ şi tată, trebuia ajutată, un deziderat peste pasiunile viscerale şi interesele meschine ale unor aleşi judeţeni care nu vor pricepe niciodată de ce i-a votat cetăţeanu’.

În fine, bine că măcar o dată s-au purtat şi ei normal, zic eu, dar minunea nu a durat… ce trei zile, nici măcar un ceas! După momentul de reculegere şi înmânarea distincţiei, armistiţiul bunului simţ a încetat.

Au fost destule puncte de pe ordinea de zi care au născut pasiuni şi, cum timpul vostru este preţios, nu vă mai plictisesc decât atât: Oana, o prietenă din adolescenţă, avea o familie turbată în bloc. Certurile nu erau dese, dar degenerau la modul următor: părţile aruncau unul în altul cu ce le cădea la îndemână, iar totul a culminat cu un scaun care, aruncat pe geam, a căzut peste o maşină. Drept consecinţă, locul de parcare de sub geamul lor era mai tot timpul gol. Morala: să nu parcaţi sub ferestrele Consiliului Judeţean Constanţa!…

 

Foto: ziuaconstanta.ro

(Citit de 408 ori, 1 afisari astazi)