Deși antipatizez Antena 3 pentru “n”-șpe motive, din când în când trag aer în piept, mă înarmez cu răbdare și urmăresc frânturi din emisiunile acestui post. Caut să văd și cealaltă parte a monedei, tocmai pentru a nu mă informa unilateral, doar din surse care sunt mai aproape de viziunea mea despre societate, de principiile și valorile mele. La fel, nu mă limitez la a citi doar postările sau articolele care-mi plac și ale căror idei le împărtășesc. Și asta pentru că nu-mi stă în fire să-mi însușesc opinii gata formate, pe care să le preiau pe negândite. Îmi place să mă documentez, să ascult, să compar, să cântăresc, să descifrez ceea ce se ascunde dincolo de cuvinte și de imagini. Ca mine sunt zeci, sute, mii și zeci de mii de români. Pe unii îi cunosc personal, pe alții doar de la distanță. I-am recunoscut la proteste, mărșăluind în frig. I-am auzit vorbind. I-am citit.

Promotii tablouri pecanvas.ro

PSD-iștii și simpatizanții lui Dragnea ne acuză: “Sunteți manipulați și dezinformați!”. Nu, pesediștilor, nu suntem manipulați. Și asta pentru că nimeni nu îl poate manipula pe un Mihai Șora, la cei 100 de ani ai săi, nimeni nu îi poate manipula pe Andrei Pleșu sau pe Gabriel Liiceanu, nimeni nu poate manipula comunitatea academică a Universității București, ai cărei rector și prorectori au reacționat prompt împotriva politicii anti-românești a guvernului. Arătați-mi și mie, pesediștilor, câți oameni de cultură, câți grei ai societății susțin Ordonanța de Urgență a Guvernului Grindeanu? Cu ce contrabalansați? Cu Iordache – “altă întrebare”? Cu Dragnea – acest Trumputin de Dâmbovița? Dau pe Antena 3: Ciuvică, Badea, Ursu, Gâdea. Sau: Ursu, Ciuvică, Badea, Gâdea. Sau… permutați cum doriți. Mai inserați un Pavel Abraham și… cam asta este garnitura. Rând pe rând, lideri PSD, dintre cei mai scuturați, își dau demisia. Tot manipulați? Reputatul lingvist Noam Chomsky susține că una dintre strategiile de manipulare a maselor este aceea de a încuraja mediocritatea. PSDragnea, prin miniștrii săi, prin acțiunile sale, încurajează mediocritatea și semi-analfabetismul. Știți de ce Iordache repeta întruna “Altă întrebare?” Din lipsă de argumente și de răspunsuri. Știți de ce repetă pesediștii: “Sunteți manipulați!”?Din aceeași lipsă de argumente. Și din încă un motiv: Hoțului de hoț i-e frică!”.

Nu, nu sunt manipulată. Nici eu, nici tatăl meu, la cei  91 de ani ai săi, nici fiica mea de aproape 21 de ani, care protestează în Piața Victoriei seară de seară. Nu suntem plătiți de Soroș, nu suntem membri ai niciunuia dintre partide. Suntem o familie de nemanipulat. La fel ca zecile de mii de familii din această frumoasă Românie.

(Citit de 5.492 ori, 1 afisari astazi)