Începând de ieri după-amiază, Vergil Chiţac, fostul rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, este membru PNL cu acte în regulă şi, totodată, candidatul partidului la Primăria Constanţa. Înscrierea lui Chiţac în PNL a avut loc în cadrul unei şedinţe a birourilor permanente municipale reunite (cel al fostului PDL şi cel al PNL), şedinţă derulată în prezenţa lui Ilie Bolojan, secretarul general al partidului. Niciun liberal nu a avut vreo obiecţie faţă de decizia lui Chiţac de a deveni liberal, la fel cum nu a existat nicio obiecţie la propunerea acestuia drept candidat pentru alegerile locale 2016, la mandatul de primar al Constanţei.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Asta, în condiţiile în care la eveniment a participat şi senatorul Gigi Chiru, fostul co-preşedinte autosuspendat al PNL Constanţa, dar şi consilierul local Sorina Tuşa, ambii proveniţi din PDL, ambii susţinători ai ideii potrivit căreia Chiru ar putea încerca din nou o candidatură la Primăria Constanţa, de data aceasta în calitate de independent. În şedinţa de ieri însă, nici Chiru, nici Tuşa nu au părut deranjaţi de desemnarea lui Vergil Chiţac drept candidatul PNL la mandatul de primar al municipiului Constanţa. Din contră, au făcut aprecieri la adresa echipei partidului.

Următorul pas privind candidatura lui Chiţac este validarea acesteia în proxima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al PNL Constanţa, pentru ca, în cele din urmă, să ajungă, tot pentru validare, şi în atenţia Biroului Permanent Naţional.

 

„Doar cultura poate consolida sentimentul de comunitate”

În contextul evenimentului de ieri, Vergil Chiţac a explicat de ce a decis să candideze la Primăria Constanţa, dar şi de ce a ales PNL-ul. „M-am bucurat de recunoaştere de-a lungul carierei mele profesionale, deci nu pentru recunoaştere candidez. Nici pentru glorie şi nici pentru bani. Nu reprezint niciun grup de interese. Există un singur grup de interese pentru care Primăria trebuie să facă ceva: constănţenii. Pentru ei este nevoie de mai mult spaţiu verde, de mai multă curăţenie şi categoric de mai multă cultură, fiindcă doar cultura poate crea, poate consolida sentimentul de comunitate”, le-a spus Chiţac liberalilor prezenţi, ieri, la şedinţă.

Cât priveşte PNL-ul, fostul rector a mărturisit că, din punct de vedere doctrinar, s-a simţit întotdeauna mai apropiat de dreapta, decât de stânga. În acelaşi timp însă, Vergil Chiţac a recunoscut că demersul său, anume candidatura la mandatul de primar al Constanţei, ar fi fost mult mai dificil fără un partid mare în spate.

(Citit de 609 ori, 1 afisari astazi)