După şedinţele Consiliului Local şi cele ale Consiliului Judeţean Constanţa, liberalii reacţionează. Fie prin intermediul comunicatelor de presă, fie pe Facebook. E mijlocul pe care aceştia îl găsesc potrivit pentru a susţine ceea ce n-au fost în stare să susţină, ceea ce n-au putut combate în timpul şedinţelor. Dacă n-au putut sau n-au vrut să facă asta în şedinţă, acolo unde se iau, de fapt, cele mai importante decizii pentru constănţeanul de rând, orice reacţie ulterioară a lor este tardivă, uneori penibilă.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Ce mi se pare mie deranjant este că cele mai multe dintre aceste reacţii liberale post-şedinţe subliniază cu ostentaţie faptul că PNL Constanţa face o „opoziţie constructivă”. Să vii, la doar două luni după alegerile locale şi mai ales după 16 ani de administraţie Mazăre susţinută, din umbră, şi de liberali, şi să te baţi cu pumnu-n piept că faci „opoziţie constructivă” este dovada fie a unui politicianism de doi bani, fie a lipsei unui bun-simţ elementar. Asta ca să nu spun nesimţire. De aceea, ori de câte ori aud vreun liberal care se laudă că face această (stereotipă) opoziţie constructivă, prima reacţie este „aham… şi marmota învelea ciocolata în staniol”.

Mi-ar plăcea ca PNL Constanţa să aibă nişte consilieri locali şi judeţeni ceva mai puţin pasionaţi de circ ieftin în timpul şedinţelor, mai puţin interesaţi de contrele isterice cu pesediştii şi, de asemenea, mai puţin aplecaţi spre propuneri de proiecte menite să-i pună doar pe ei în valoare. Dincolo de narcisistul „eu, eu, eu” ar trebui să primeze proiectele pentru Constanţa. Proiecte cu greutate, de valoare, cu substanţă, nu diverse, infantile şi mai ales agramate postări pe reţelele de socializare. Abia când domnii şi doamnele liberale n-or să se mai piardă printre inutile ciocniri de ego-uri ba cu PMP, ba cu PSD, în CLM şi CJC o să existe opoziţie. Atunci când n-or să se mai aprobe proiecte care servesc uneori interese absconse. Atunci când aceşti consilieri chiar o să citească înainte de şedinţă proiectele pentru care ridică mâna. Asta aşteaptă constănţenii care au votat PNL de la consilierii liberali. Ah, da! Şi un pic de decenţă. Până atunci însă marmota o să tot învelească ciocolata în staniol.

 

(Citit de 362 ori, 1 afisari astazi)