Fie că este vorba despre piese de teatru şi concerte, fie despre conferinţe şi lansări de carte, primăvara aceasta se anunţă aglomerată în evenimente la Constanţa. Debutul lunii martie va aduce cu sine un spectacol în premieră la malul mării, anume dansuri ucrainene cu cazacii zburători din Ansamblul Academic Kalina. Evenimentul va avea loc pe 7 martie, începând de la ora 20.00, la Casa de Cultură din Constanţa. Spectacolul cazacilor zburători este considerat o bijuterie folclorică spectaculoasă din punct de vedere coregrafic. Povestea care va fi pusă în scenă este despre dragoste şi război, artiştii impresionând prin pasiunea, virtuozitatea cu care se transpun în vremuri imemoriale. 

Promotii tablouri pecanvas.ro

Adevărat simbol al culturii ucrainene, Ansamblul Academic Kalina este format din cor, balet şi orchestră şi reuneşte, în formula actuală, 47 de membri ce aduc pe scenă adevărate musical-uri folclorice. Fondat în 1981, ansamblul îşi desfăşoară activitatea, în prezent, sub conducerea directorului artistic Valery Debelii, Artist Emerit al Ucrainei.

 

Pianul lui Clayderman

 

După doar două zile, constănţenii vor avea posibilitatea să asculte, live, coloana sonoră a unei primăveri. Artistul francez Richard Clayderman va susţine un spectacol la Sala Sporturilor, pe 9 martie, de la ora 19.30. Accesul publicului în sală va începe la18:30.
Clayderman a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de „cel mai de succes pianist din toate timpurile”. Artistul va fi acompaniat, în turneul care include spectacolul de la Constanţa, de Camerata Regală.
Biletele – de trei categorii (150 de lei, 200 de lei şi 250 lei) – se găsesc la casa de bilete a Casei de Cultură şi la Sala Sporturilor.

 

35 de ani de Celelalte cuvinte 

 

Tot în luna martie, dar pe data de 12, începând cu ora 20.00, legendara formaţie Celelalte cuvinte va susţine un concert în Club Doors din Constanţa. Trupa aniversează 35 de ani pe scenă, timp în care a reuşit să rămână în memoria fanilor cu piese precum „Iarba prin păr”, „Un sfârșit e un început”, „Armaghedon”.
Prețul unui bilet este 40 de lei, iar biletele se pun în vânzare la sediul clubului, în săptămâna evenimentului.

 

„Dineu cu proşti”

 

Sfârşitul lunii martie îi readuce pe scena Casei de Cultură pe Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, în „Dineu cu proşti”, o piesă a Teatrului Naţional Bucureşti mereu actuală. Spectacolul va avea loc pe 28 martie, de la ora 19.00. „Dineu cu proşti” de Francis Veber încântă prin comic, prin dialoguri inspirate şi, pe alocuri, explosive, dar şi prin substratul adânc psihologic, reuşind să fie o piesă pe gustul tuturor.

 

 

(Citit de 109 ori, 1 afisari astazi)