Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Asociaţia de Studii Americane din România găzduiesc, în perioada 22-25 aprilie, a XXXI-a ediţie a Conferinţei Asociaţiei Europene de Studii Americane. La eveniment vor participa peste 400 de universitari şi cercetători din aproximativ 40 de ţări din Europa, America și Asia. Evenimentul este organizat pentru prima dată în România, iar pentru comunitatea academică ovidiană reprezintă ocazia de a iniţia noi colaborări internaţionale. Potrivit reprezentanţilor Universităţii „Ovidius”, dezbaterile din cadrul conferinței reunesc filologi, istorici, experți în studii culturale și științe sociale care vor analiza complexitatea și diversitatea fenomenelor literare, culturale, sociale și politice din spațiul american.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Rodica Mihăilă, Profesor Emerit al Universității din București și director executiv al Comisiei Fulbright – România, Linda Cox, director executiv al Bronx River Alliance din New York, S.U.A., și Gary Gerstle, profesor de Istorie americană la Universitatea Cambridge, Marea Britanie sunt invitații care au acceptat să prezinte în plen.

Secţiunile conferinţei includ subiecte precum: romanul american contemporan, literaturile etnice, ecocritica, interferențele ficțiunii cu cibernetica, producțiile cinematografice mai vechi și mai noi, artele spectacolului, provocările politice din diferite perioade, de la Thomas Jefferson la Barack Obama, dar şi tematici privind rolul femeilor în politică, lupta pentru drepturi civile, experiența imigrării și americanizării, relațiile transatlantice, tendințele culturii de masă, studiile legate de memorie și traumă, globalizarea.

Deschiderea conferinţei va avea loc în Aula Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” vineri, 22 aprilie, iar la eveniment participă însărcinatul de Afaceri al Statelor Unite ale Americii la București, Dean Thompson, președintele Asociației Europene de Studii Americane, Philip John Davies, directorul Centrului Eccles pentru Studii Americane, The British Library, Londra, președintele Asociației de Studii Americane din România, Adina Ciugureanu, profesor de Literatură engleză și americană la Universitatea „Ovidius”, reprezentanți ai conducerii universității și ai administraţiei publice locale. În cea de-a doua seară a conferinței, participanții vor avea ocazia să audieze un concert de jazz susținut de Harry Tavitian.

 

Sursa foto: adevarul.ro

(Citit de 159 ori, 1 afisari astazi)