Cea de-a XXXI-a ediţie a Conferinţei Asociaţiei Europene de Studii Americane a debutat, ieri, la Constanţa, în prezenţa a sute de universitari şi cercetători străini din aproape 40 de ţări din Europa, America şi Asia, a însărcinatului cu Afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Dean Thompson, a lui Philip John Davies, preşedintele Asociaţiei Europene de Studii Americane, a rectorului Universităţii „Ovidius”, prof. univ. dr. Sorin Rugină şi a autorităţilor publice locale. Evenimentul este organizat, în premieră în România, de către Asociaţia Europeană de Studii Americane şi Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi se derulează în perioada 22-25 aprilie.

Promotii tablouri pecanvas.ro

În cadrul deschiderii, preşedintele Asociaţiei de Studii Americane din România, prof. univ. dr. Adina Ciugureanu, a subliniat importanţa organizării acestei conferinţe la Constanţa, oraş cunoscut pentru caracterul său multicultural, precum şi pentru diversitatea etnică. În aceeaşi ordine de idei, Dean Thompson a apreciat că evenimentul derulat, anul aceasta, în ceea ce el consideră ca fiind un oraş cosmpolit – Constanţa – creează premisele unor noi viziuni asupra studiilor americane.

Conferinţa reuneşte filologi, istorici, experţi în studii culturale şi ştiinţe sociale, iar temele de dezbatere privesc diversitatea fenomenelor literare, culturale şi socio-politice din spaţiul american. Secţiunile de dezbatere din cadrul conferinţei sunt: romanul american contemporan, literaturile etnice, ecocritica, interferenţele ficţiunii cu cibernetica, producţiile cinematografice, artele spectacolului, diverse provocări politice de la Thomas Jefferson la Barack Obama, rolul femeilor în politică, lupta pentru drepturi civile şi altele.

(Citit de 87 ori, 1 afisari astazi)