Staţiunea Mamaia găzduieşte, astăzi, cea de-a patra ediţie a Maratonului Nisipului, competiţie sportivă care se desfăşoară integral pe nisip. Peste 1.200 de persoane vor alerga în cadrul acestui eveniment sportiv internaţional. Dintre acestea, 120 vor face tot ce le stă în putinţă pentru a termina cu brio cei 42 de kilometri pe nisip.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Maratonul Nisipului presupune atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul „Family Run”, de un kilometru, al cărui obiectiv este acela de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora. Evenimentul este una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip.

Şi la această ediție, participanţii vor alerga pentru o cauză nobilă, anume scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa (de 3 ori mai mare decât media europeană). Fondurile strânse în cadrul crosului Family Run vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social iniţiat de Asociația Dăruiește Aripi.

Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 108 premii pentru cele şase categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la ediția trecută, de Ghenadie Timbalist (2 ore 36 minute şi 2 secunde) şi Nicoleta Ciortan (3 ore 17 minute şi 18 secunde), în valoare de 500 de lei. În același timp, premiate vor fi și primele cinci familii clasate la crosul Family Run.

Competiţia este organizată de Asociația Sportivă „SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

(Citit de 136 ori, 1 afisari astazi)