Consilierii locali constănţeni s-au reunit joi de urgenţă pentru a vota cât vor scoate constănţenii din buzunar pentru a se încălzi în aceasta iarnă. Ca prin minune, RADET-ul cel falimentar şi plin de avarii va cere constănţenilor doar 250 de lei pentru fiecare gigacalorie livrată în calorifere, reprezentând un tarif redus cu 33,4% comparativ cu anul precedent.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Consilierii au votat în unanimitatea prezentă noile tarife, iar primarul interimar Decebal Făgădău a anunţat că va menţine şi subvenţiile pentru nevoiaşi la întreţinere, dar va da şi lemne familiilor sărace care stau la case. „Soluţia nu este una pe termen lung. La anul va trebui să ne îndreptăm asupra altor soluţii”, a precizat primarul interimar.

Mai mult, primăria s-a angajat să menţină tariful gigacaloriei pe toata durata iernii care va veni, chiar dacă CET- ul intenţionează să crească preţul de livrare a agentului termic primar. În condiţiile în care producătorul primar de căldură vrea să modifice tariful, ne îndreptăm cu paşi repezi spre liberalizarea gazelor, este o adevărată performanţă ca RADET- ul constănţean să reducă substanţial preţul gigacaloriei, însă mă întreb de unde? Că profit nu are, reţeaua este şvaiţer, iar regia sare la gâtul oricui vrea să se debranşeze pentru a trece la centrala pe gaz. Başca faptul că, după cum a confirmat însuşi Decebal Făgădău, la nivelul Guvernului nu s-a luat încă o decizie finală privind subvenţionarea de la bugetul de stat a facturilor la întreţinere, ba, mai degrabă, Executivul ar vrea să împrumute pe termen lung autorităţile locale cu probleme decât să subvenţioneze ceva.

Şi ar mai fi o întrebare: dacă acum se poate ieftini gigacaloria, în anii trecuţi de ce am plătit 383,2 lei?

(Citit de 346 ori, 1 afisari astazi)