Conform deciziilor pe care PNL Constanţa le-a luat, pe 16 octombrie, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean Executiv şi, ulterior, în Biroul Permanent Judeţean, Bogdan Huţucă, fostul prefect al judeţului Constanţa, va deschide lista de candidaţi a filialei pentru Camera Deputaţilor. În prezent, Huţucă se află însă la conducerea Administraţiei Regionale pentru Contribuabilii Mijlocii, structură ce funcţionează în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, dar care are sediul la Constanţa. Această Administraţie Regională pentru Contribuabilii Mijlocii a fost înfiinţată pe 1 februarie 2016, iar Bogdan Huţucă a venit la conducerea instituţiei direct de la Ministerul de Finanţe, acolo unde, din 2013, era directorul Direcţiei Legislaţie Cod Fiscal. În ceea ce priveşte candidatura pentru un mandat în Camera Deputaţilor, Huţucă a declarat că, înainte de debutul campaniei electorale va demisiona de la şefia structurii ANAF: „Nu mă voi suspenda din funcţie, ci voi demisiona de îndată ce Biroul Electoral Central va afişa listele definitive de candidaţi la alegerile parlamentare”.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Întrebat de ce a decis să candideze la proximele alegeri generale, liberalul a mărturisit că, iniţial, a ezitat, pentru că, susţine el, este foarte legat de zona finanţelor publice, în care a făcut carieră. „Am decis însă să candidez, iar în luarea acestei decizii relevanţi au fost anii petrecuţi în Ministerul de Finanţe, perioada 2013-2016, în care am coordonat proiecte privind politica fiscală a României. Am avut şi satisfacţii, dar şi ceea ce cred că pot numi frustrări. Uneori, dialogul a fost constructiv, alteori nu. Cred însă că am acumulat suficientă experienţă cât să trec acum în partea legislativă. Mi-ar plăcea ca, dacă voi câştiga mandatul de parlamentar, să fiu membru chiar în Comisia de Buget-finanţe din Camera Deputaţilor. A fost comisia cu care am lucrat cel mai mult atât timp cât am fost în minister”, e explicat Huţucă.

Bogdan Huţucă a fost secretar de stat – vicepreşedinte al ANAF, dar şi director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa. În 2012, pentru câteva luni, a fost prefectul judeţului Constanţa.

Revenind la candidaţii PNL Constanţa pentru Camera Deputaţilor, amintim că locul 2 este ocupat de Robert Boroianu, actual consilier judeţean, locul 3 de Ana Marcu, fost consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa, locul 4, de George Niculescu, actual consilier judeţean, locul 5, de Oana Maria Florea, fostă candidată la alegerile generale din 2012, iar locul 6, de medicul Ioan Tiberiu Tofolean. Cătălin Anghel figurează pe poziţia 7, iar avocata Felicia Ovanesian, pe locul 8. Marian Cruşoveanu se află pe poziţia 9, Stere Hira, pe 10, Ioan Solomon pe locul 11, Cristian Zahariuc, pe 12, locul 13 e ocupat de Nicolae Dudu, iar pe poziţia 14 se află George Muhscină, actual consilier judeţean.

Sursa foto: ziarelive.ro

(Citit de 240 ori, 1 afisari astazi)