O explozie a avut loc, în această după amiază, la Petromidia. Pompierii şi Ambulanţa sunt în alertă. Se pare că, în urma deflagraţiei, patru persoane au fost grav rănite. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţii.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Din primele informaţii reiese că două rezervoare de azot ar fi sărit în aer, explozia fiind urmată de un incendiu. Echipele ISU Dobrogea au intervenit pentru stingerea incendiului.

La faţa locului se deplasează, în aceste momente, subprefectul judeţului Constanţa, Levent Accoium.

Traficul de pe podul de la intrarea în oraşul Năvodari a fost întrerupt.

La faţa locului au intervenit pompierii SMURD Dobrogea cu şase autospeciale.

 

UPDATE 19.15: Incendiul a fost lichidat, fără a mai  exista, la acest moment, pericol de explozie.

UPDATE 19.42: Încă o persoană a fost transportată la spital după explozia de la rafinăria Petromidia, fiind intoxicată cu fum.

 

UPDATE 20.25:

Poziţia oficială a Grupului Rompetrol:

„În cursul acestei zile, în jurul orei 18.00, pe platforma Petromidia a avut loc un incident în zona instalaţiei de distilare în vid.  

În acest moment, incendiul a fost neutralizat, iar zona incidentului a fost pusă în siguranţă. 

Pentru neutralizarea incendiului au intervenit Echipajele de pompieri ale rafinariei Petromidia, alături de cele de la Inspectoratul de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa si de la Staţia de Pompieri Midia-Năvodari.

În timpul incidentului au fost rănite 4 persoane. În acest moment cei patru se află la spital sub supraveghere medicală.

La nivelul companiei s-a constituit o echipă formată din specialişti şi a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au dus la acest incident.

Reprezentaţii companiei sunt în legatură directă cu colegii afectaţi şi cu familiile  lor  şi le acordă tot strijinul necesar.

În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat. Instalaţia afectată este oprită, activitatea rafinăriei fiind redusă.  

Reprezentanţii Rompetrol Rafinare au luat toate măsurile necesare alături de autorităţile responsabile pentru operarea în siguranţă a rafinăriei”.

Sursă foto: observator.ro

(Citit de 121 ori, 1 afisari astazi)