Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ieri, ca inadmisibilă solicitarea Primăriei municipiului Constanţa de suspendare a contractului cu Polaris M Holding. Constănţenii nu scapă, deci, de firma controlată de deputatul Eduard Martin, firmă care se ocupă de serviciul de salubrizare a Constanţei, pentru o perioadă de 25 de ani.

Promotii tablouri pecanvas.ro

În luna decembrie a anului trecut, în dosarul Polaris au fost trimişi în judecată de DNA Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, omul de afaceri Sorin Strutinsky, deputatul Eduard Martin, asociat în Polaris M Holding, acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, firma SC Polaris M Holding, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, şi fostul viceprimar Gabriel Stan.

Potrivit procurorilor anticorupţie, prejudiciul Primăriei Constanţa în acest dosar este de 45 de milioane de euro. Deşi atunci când DNA a solicitat Consiliului Local Constanţa să se consituie parte civilă în acest dosar, pentru recuperarea prejudiciului, aleşii locali au ezitat iniţial să facă asta, după trimiterea în judecată a firmei Polaris, CLM Constanţa a schimbat macazul şi s-a constituit parte civilă. E drept, între timp, Dumitru Martin, unchiul deputatului Eduard Martin, fusese arestat de FBI în SUA, pe motiv că ar fi încercat să mituiască un ofiţer din cadrul Forţelor Aeriene (US Air Force), în vederea obţinerii unui contract în valoare de 10,35 de milioane de dolari la baza de la Mihail Kogălniceanu.

Reamintim că valoarea contractului dintre municipalitate şi societatea Polaris M Holding este de 335 de milioane de euro (!). În acest timp, Constanţa rămâne un oraş în care, pe alocuri, gunoaiele „fac legea”. Imaginile vorbesc de la sine.

Până la acest moment Primăria Constanţa nu a anunţat dacă va contesta decizia Curţii Supreme.

(Citit de 229 ori, 1 afisari astazi)