Miercuri la ceas de prânz am făcut cunoştinţă noi, media locale, cu noul director general şi interimar al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Nicolae Dan Ţivilichi.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Împreună cu directorul economic Daniela Şerban, proaspătul uns la şefia administraţiei portuare a trebuit să răspundă unei avalanşe de întrebări, unele chiar incomode.

Nu a ştiut câte maşini de serviciu are CNAPMC, dar a promis că va face ordine în pilotaj şi remorcaj. „Avem o directivă europeană care va ajuta clar administraţia, va trebui pusă în practică. Această directivă prevede siguranţa în porturi, pilotajul şi remorcajul”, a precizat noul şef al administraţiei portuare.

Ar fi ceva interesant de văzut cum noul director general va lovi cu băţul cuibul de viespi din serviciile de siguranţă, cu tot felul de interese, SRL-uri care peste noapte s-au apucat de remorcaj şi pilotaj, patroni cu pile înalte la guvern.

Cât despre conflictul izbucnit pe tema  master planului portului Constanţa, document care i-a umplut de draci pe sindicaliştii şi patronii acestora din port, Ţivilichi a lăsat-o în coadă de peşte. Acum, omul are o săptămână la şefia CNAPMC şi probabil că nu a apucat să se pună la punct cu toate daraverile din port. Oricum a promis transparenţă la contracte şi o deschidere la presă pe care „răposatul” director Valeriu Ionescu nu s-a obosit să şi-o asume. Om trăi şi om vedea (sper că nu orbul zise)…

(Citit de 200 ori, 1 afisari astazi)