După schimbarea edilului Constanței, prin voia lui Decebal Făgădău au apărut ca ciupercile după ploaie tot felul de maimuțoi ecologiști, activiști civici, în fine, Superman-ii societății civile. Niciunul nu a înţeles nimic din viața urbei de la malul mării, toți visează la ciolan sub umbrela noii administrații de la Primărie. După o săptămână de viscol și un Polaris complet depășit de situație (asta dacă această companie a rămas responsabilă cu deszăpezirea orașului, că circulă tot felul de zvonuri), un băiat pătruns până în măduva oaselor de curentul civic vrea să ne explice de ce autoritățile locale nu au intervenit în cartiere și pe trotuare. 

Promotii tablouri pecanvas.ro

 

Victor Maxim la Bulevardul Tomis.

11 ianuarie la 23:05 · Constanța ·

Stau 48 de ore acasa la Constanta

Acum este 22:30pm si incepe deszapezirea profesionala in linie, a portiunii principale din bulevardul Tomis dintre Capitol-Lupoaica si tratarea asfaltului cu material antiderapant.

Toata noaptea utilajele vor lucra in acest mod pe bulevardele principale pentru eficientizare, pentru o mai buna curatare a carosabilului si pentru un discomfort in trafic minim datorita utilajelor mari.

Maine va explic cu vorbele mele cum este cu deszapezirea la Constanta, cu solutii si dificultati extreme, despre oameni si echipe in noapte tarziu sau prin viscol si temperaturi scazute.

Tot maine iesim cu un mesaj de exemplu personal catre societatea civila din partea Descopera Constanta.

#48hCT”

 

Îl invit cu lopata și la mine în cartier. Din păcate pentru el, nu o să îl onorez cu prezența. M-am făcut nesimțit, un constănțean contribuabil nesimțit, după ce în fiecare zi mi-am deszăpezit mașina, deși nu am mers cu ea, iar autoritățile au stat cu degetul în nas. Acum nu zic să arate străzile ca cele din Finlanda, cum o să vedeți mai jos, dar nici să mergi pe nămeți cât capota mașinilor nu mi se pare normal într-un oraș care cheltuieşte sume considerabile pe contracte de servicii. Este adevărat că nici țăranul de la bloc nu a mișcat un deget. Îmi aduc aminte că iarna trecută vecinii au organizat o adevarată cursă de ocupare a locurilor de parcare curătațe de alții, așa că acum am preferat mersul pe jos și, recunosc, RATC-ul, regia de transport, așa ruptă în fund cum e, a fost singura structură din subordinea Primăriei care și-a îndeplinit exemplar datoria și merită tot respectul nostru. În rest, de-alde Maxim și alți desenatori cu cretă pe asfalt sunt sătul. 

Și acum, ia vezi, stimate cititorule, cum arată drumurile prin Finlanda, unde, spre deosebire de Dobrogea, nu ninge „deloc”. Eu zic să-i împachetăm pe drumarii noștri din județ și municipiu și să îi exportăm contra unor finlandezi.

 

http://www.kelikamerat.info/kelikamerat/P%C3%A4ij%C3%A4t-H%C3%A4me/Lahti/tie-4/vt4_Ahtiala

 

P.S: Dacă doriți, verificați toată Finlanda, să vedeți dacă au vreum drum nepracticabil. Nu cred că au avut vreodată un ministru al Transporturilor care să explice că iarna nu-i ca vara”.

(Citit de 1.385 ori, 1 afisari astazi)