În Piaţeta Casino din Mamaia ultimul week-end al Festivalului Verii 2016 – Carusel COOLtural aduce teatru, dans, balet, folclor, dar, mai ales, o selecţie de muzică uşoară interpretată de artişti care au evoluat pe scena Festivalului de Muzică Uşoară de la Mamaia. Toate spectacolele încep de la ora 20 şi pot fi vizionate gratuit.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Joi, 1 septembrie, ansamblurile folclorice „Dobrogeanca“, „Armâna mea“ şi „Luminiţe dobrogene“ vor cânta şi dansa în spectacolul „Zile dobrogene“, realizat de maestrul coregraf Elena Dordea.

Vineri, 2 septembrie, spectacolul de muzică, dans, jocuri, animaţie, mascote, teatru de păpuşi se va adresa mai ales sensibilităţii artistice a copiilor, într-o „Seară de poveste“ care va dura aproximativ două ore.

Sâmbătă, 3 septembrie, se reia spectacolul „Mamaia în costum de baie“, în regia şi cu participarea lui Lucian Iancu, spectacol care aduce în faţa publicului studenţi de la „Ovidius” şi actori ai Teatrului de Stat Constanţa.

În partea a doua serii urmează momentul culminant al weekend-ului, cu  Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiţă, Stela Enache, Ileana Şipoteanu, Liliana Cornilă Crează, Roxana Cozma, Ionuţ Dulgheriu, Alexandru Florea şi Cristian Goaie care îşi vor transporta publicul înapoi în timp, cu şlagăre ale Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia. Redeşteptând amintiri şi stârnind nostalgii, organizatorii festivalului vor să facă o pledoarie pentru recuperarea festivalului ce a rămas un  reper cultural al Constanţei.

Duminică, 4 septembrie, seara va începe cu Gală de balet realizată cu solişti ai Operei Naţionale Bucureşti şi balerini din Constanţa, în coregrafia Stelei Cocârlea.

Va urma spectacolul care a obţinut premiul juriului la Festivalul de Teatru Godot din acest an, de la Bucureşti, „Hades şi Persefona – o legendă despre tenebre şi lumină“, realizat de studenţi şi profesori ai Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa în regia Danielei Hanţiu şi Alinei Cristea.

Seara şi festivalul se vor încheia cu un concert Ionuţ Micu & White Nights Band.

Festivalul Verii – Carusel COOLtural a fost, este şi să sperăm că va fi şi vara viitoare un eveniment susţinut de Primăria Municipiului Constanţa şi sprijinit de Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ şi Inspectoratul de Poliţie al Municipiului Constanţa.

(Citit de 130 ori, 1 afisari astazi)