Soprana de coloratură Armine Khachatryan va susţine un recital sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 18.30, în aula Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”. Ea va fi acompaniată la pian de Silvia Ţigmeanu. Programul va cuprinde compoziţii din muzica armeană şi internaţională, iar intrarea la spectacol este liberă.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Artista s-a născut la 15 aprilie 1986, în Armenia, şi a studiat la Şcoala de muzică Kzartumyan din Erevan, Şcoala de Canto din Erevan, Şcoala de muzică camerală clasică din Erevan, după care a absolvit Conservatorul de Stat Komitas din Erevan şi un masterat de muzică clasică la aceeaşi instituţie.

În perioada 2005 – 2012 a fost solist vocal al corului Bisericii Apostolice Armene „Sf. Ioan Botezătorul” din Erevan, iar din 2012 până în prezent este solist vocal al Corului Zvartnotz al Bisericii Apostolice Armene „Sf. Maria” din Constanţa, cor pe care îl şi acompaniază la pian.

De când s-a mutat în România pentru a-şi urma soţul, care este preotul bisericii armene din Constanţa, soprana a susţinut recitaluri în cadrul unor evenimente organizate de Uniunea Armenilor din România – sucursala Constanţa şi de Parohia Bisericii din oraşul nostru, evenimente organizate sub patronajul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România.

(Citit de 90 ori, 1 afisari astazi)