Universitatea „Ovidius” Constanţa organizează astăzi, începând cu ora 11.00, în Sala Senatului (Campus Corp A), manifestări dedicate Zilei Dobrogei. Este vorba despre un simpozion ştiinţific pregătit de Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul universităţii, eveniment în contextul căruia vor fi abordate probleme referitoare la geopolitica zonei, la implicaţiile revenirii Dobrogei la statul român, la personalităţile care au contribuit la dezvoltarea provinciei.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Totodată, va avea loc vernisajul unei expoziţii foto-documentare, expoziţie coordonată de Serviciul Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale, cuprinzând imagini de epocă, precum şi o serie de documente fundamentale în procesul de organizare a noii provincii româneşti.

Data de 14 noiembrie marchează un moment de referinţă în existenţa României moderne. Pe 14 noiembrie 1878, autorităţile civile şi militare româneşti au intrat în Dobrogea, urmare a participării României la Războiul de Independenţă şi a hotărârilor Congresului de Pace de la Berlin. Revenirea Dobrogei la statul român a reprezentat a doua etapă din drumul către reconstrucţie naţională, început la 24 ianuarie 1859 şi încheiat în anul 1918.

 

(Citit de 139 ori, 1 afisari astazi)