De proximele alegeri locale ne desparte mai puţin de un an, fapt pentru care partidele şi posibilii candidaţi independenţi îşi fac deja planuri şi calcule. Sigur, până la alegeri se pot întâmpla încă multe, mai ales dacă vorbim despre judeţul Constanţa, aici unde jocurile au, de cele mai multe ori, un caracter imprevizibil.

Promotii tablouri pecanvas.ro

În ceea ce priveşte UNPR-ul, lucrurile nu sunt încă decise, în sensul în care nu se ştie, la momentul actual, dacă partidul generalului Oprea va „defila” la alegerile locale singur sau la braţ cu PSD-ul. Se pare că abia pe finalul acestui an se va şti dacă UNPR-ul va avea candidaţi proprii sau candidaţi comuni cu fraţii lor de guvernare.

În aceste condiţii, UNPR-iştii vorbesc acum despre eventuale candidaturi doar la modul ipotetic. Dacă, totuşi, partidul va avea propriii săi candidaţi, senatorul Marian Vasiliev a propus ca toţi parlamentarii UNPR să candideze în colegiile în care au fost aleşi, pentru acele primării pentru care partidul nu are deja candidaţi cu şanse reale. În opinia parlamentarului constănţean, un deputat sau un senator cu notorietate pot ajuta partidul să câştige cât mai multe mandate de consilieri în consiliile locale. „A existat, într-adevăr, o discuţie. Dacă vreţi, o teorie care, dacă vom merge singuri în alegerile locale de la anul, se va aplica la nivel naţional. Aceasta presupune ca toţi parlamentarii UNPR să candideze acolo unde partidul nu are deja desemnaţi candidaţi cu şanse reale. Un parlamentar are, cu siguranţă, şanse mari şi ar trage în sus lista pentru consiliul local”, explică senatorul UNPR din Colegiul 2.

Date fiind condiţiile, Marian Vasiliev ar candida pentru mandatul de primar al municipiului Mangalia. „Timpul e deja foarte scurt şi trebuie să luăm o decizie cât mai repede. Dacă mergem singuri, candidez la Mangalia. Recunosc, însă, că eu îmi doresc un al doilea mandat de senator. Deci, nu aş rămâne consilier, dacă aş câştiga. Ar fi însă important să obţinem trei, patru mandate de consilieri în Consiliul Local, pentru ca, ulterior, să avem pretenţia să dăm noi viceprimarul. Ştiu că acel viceprimar m-ar susţine pe mine la viitoarele alegeri generale”, şi-a mărturisit, cu nonşalanţă, Marian Vasiliev planurile.

Marian Vasiliev se află la primul mandat parlamentar. În prezent, este membru UNPR, dar a câştigat acest mandat candidând din partea PP-DD.

 

Sursa foto: Facebook

(Citit de 402 ori, 1 afisari astazi)