Păcat! A fost cea mai mare şansă pe care am avut-o de a schimba conducerea PSD a oraşului cu un om care chiar ar fi meritat să o preia. Nu ar fi fost răul cel mai mic, ci chiar o opţiune validă. În toată campania electorală adversarii nu au putut inventa nimic consistent împotriva lui.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Unii dintre cei care i-au căutat bube-n cap în timpul campaniei şi, dacă nu au găsit, au făcut o mulţime de speculaţii fără temei şi previziuni bazate pe aceste speculaţii fără temei se aventurează acum în analize şi verdicte care îi găsesc vinovaţi pe cei ce i-au gândit campania electorală. Bine, „analizele” erau pregătite înaintea rezultatelor parţiale, iar cârcotaşii au fost, probabil, dezamăgiţi că amiralul are procente mult peste ce au prevăzut ei. S-au făcut multe greşeli, e adevărat, dar campania asta, bună-rea, l-a dus pe locul al doilea, peste scorul partidului său. Poate dacă ar fi apărut mai puţine manipulări bazate pe minciuni crase din partea celor care se pretind de dreapta şi neinteresaţi, mai mulţi dintre electorii săi s-ar fi dus la vot.

În plus, bine sfătuit, Decebal Făgădău a evitat orice confruntare cu amiralul Vergil Chiţac. Una singură ar fi fost de ajuns să-i enerveze pe oamenii anti-PSD care au decis să stea acasă doar pentru că l-au perceput pe fostul viceprimar altfel decât pe Mazăre, „exploatatorul” oraşului de 15 ani. Cu aroganţa-i nou descoperită, pe care bănuiesc că o vom vedea crescând încetul cu încetul în următorii patru ani, Făgădău ar fi ripostat la atacurile contracandidatului/contracandidaţilor, iar alegătorii s-ar fi inflamat instant: „ia uite, măi, ce tupeu are ăsta! Tot el cu gura mare, după ce a stat în dreapta lui Mazăre, obedient, cel puţin în ultimii şase ani?!”.

În altă ordine de idei, măcar acum, după dezastrul naţional al PNL-ului şi după eşecul de la Constanţa, am putea să sperăm în schimbarea conducerii judeţene, am putea să sperăm să nu-i mai vedem pe Haşotti şi Dragomir pe listele de la parlamentare. Cât despre amiral, sper să îşi ia în serios misiunea de consilier municipal şi să se constituie într-un şef al opoziţiei constănţene, care să amendeze orice încercare a noului primar de a continua obiceiurile lui Mazăre. Este la începutul carierei politice, iar o activitate cu rezultate constante la municipiu l-ar putea propulsa în poziţia de primar peste patru ani. Pe când o eventuală plasare pe listele pentru parlamentare ar fi percepută ca o trădare a celor peste 34 de procente obţinute de la constănţeni şi ar reprezenta premiza unei obscure activităţi senatoriale.

De fapt, o opoziţie reală, constantă în Consiliul Local Municipal (sper să nu mai văd concordia de până acum sau opoziţia simulată!) ar fi singura motivaţie pentru Decebal Făgădău să continue ritmul lucrărilor începute în campanie şi să înceteze practica lui Mazăre de finanţare de la bugetul local a firmelor prietene. Pe lângă activitatea susţinută a DNA…

(Citit de 491 ori, 1 afisari astazi)