Noul sistem electronic de monitorizare a alegerilor dă mari bătăi de cap autorităților de pe litoral. Potrivit prefectului județului Constanța, Adrian Nicolaescu, în prezent există un deficit de personal de 68 de specialiști în alegeri electronice, din care 39 de experți electorali și 29 de operatori electorali. Nu avem necesarul de experți electorali. Noi am tot insistat și am făcut publică această dorință a noastră, ca să ajungă la nivelul celor care doresc să se înscrie în corpul experților electorali. Am solicitat primarilor de nenumărate ori să depună diligențe în această direcție”, a precizat prefectul județului Constanța.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Conform acestuia, la numărătoarea generală a personalului electoral, ies mai mulți specialiști decât este nevoie, însă principala problemă rămâne asigurarea transportului și, bineînțeles, acordul nominal al specialiștilor. Mai pe scurt, în anumite zone există mai mulți experți electorali decât este nevoie, în timp ce în zonele deficitare specialiștii sunt greu de găsit.

În județul Constanța vor fi tipărite peste două milioane de buletine de vot, respectiv 44 tone de hârtie. Reamintim că, din acest an, evidența alegătorilor, precum și a evoluției numărului de votanți la o anumită oră vor fi gestionate de computer. Adică adio voturi multiple și autocare cu vizitatori de weekend! Numai să apuce autoritățile constănțene să fie pregatite. Pe 22 mai va fi organizat un prim test cu acest sistem, după care vor fi pregătite încă două probe la cald înaintea alegerilor. Sper doar ca, la acest tur de scrutin, „iarna să nu fie ca vara”. Fiecare înțelege ce vrea.

(Citit de 121 ori, 1 afisari astazi)