Articol publicat şi în Ziarul de investigaţii.
Protestele operatorilor portuari împotriva directorilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa par să aibă primele rezultate. Miercuri dimineaţa, în plină pichetare a sediului administrativ al CNAPMC cu vuvuzele şi butoaie, a venit vestea cea mare: patru noi membri au fost numiţi în consiliul de administraţie al companiei de stat.
În şedinţa AGA desfăşurată pe 21 martie au fost învestiţi în funcţii Constantin Crăciun Mihuţ, Ionuţ Liviu Moşteanu, Ioana Cristina Cuc, Adrian Cighi, toţi cu domiciliul în Bucureşti şi aparent fără a avea legătură cu încrengăturile periculoase care au tensionat relaţiile din port. Interesant este faptul că, din cei patru „muschetari”, unul are legătură cu premierul Dacian Cioloş. Constantin Crăciun Mihuţ este consilierul premierului pe probleme de economie şi transporturi, deci, teoretic, un specialist capabil să priceapă problemele portului şi să le rezolve. Başca că are linie directă cu premierul. Referitor la ceilalţi trei proaspeţi administratori, ei bine, nu sunt chiar aşa scoşi din joben. Adrian Cighi a mai făcut parte din echipa de conducere a CN APMC, dar şi din boardul C.N. „Aeroporturi București“, C.N. Poșta Română și Romgaz. Ionuţ Liviu Moşteanu apare ca membru în CA – ul companiei Tarom, iar Ioana Cristina Cuc a făcut parte din CA – ul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile.
Portuarii nu cedează: vor capul şefului CNAPMC
Schimbările din consiliul de administraţie nu par să îi impresioneze pe lucrătorii portuari, care cer de mult timp demisia conducerii CNAPMC. Miercuri dimineaţa s-a consumat un nou episod din seria acţiunilor de protest împotriva administraţiei portuare.
„La master plan nu am fost consultaţi. Se vor pierde foarte multe locuri de muncă”, a precizat Cristian Toma, liderul BNS Constanţa. „Dacă chiar vor să facă ceva, dacă este un act de voinţă, ar însemna să vină aici, să se pună pe scaunele de administrator şi să-i demită pe toţi. Imediat să dea drumul la aceste contracte de închiriere echilibrate. Să oprească master planul, care este o bătaie de joc, să vină cu o politică tarifară coerentă. Îi aşteptăm”, a declarat Ştefan Muntoiu, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Patronale Operatorul Portuar. Portuarii sunt la cuţite cu conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa din pricina Master Planului, care prevede ca în portul vechi macaralele să fie înlocuite cu terase şi vile de vacanţă. De asemenea, portuarii reclamă nereguli în concesionarea domeniului portuar. Conducerea CNAPMC nu a dorit să comenteze acuzaţiile.
Nici un comentariu