Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) reacţionează după atentatele teroriste comise, ieri dimineaţă, în inima Europei. Amintim că mai multe explozii puternice, la un aeroport internaţional şi la metroul din Bruxelles s-au soldat, ieri, cu moartea a cel puţin 34 de oameni şi rănirea a altor 200 de persoane. Atentatele au survenit la doar patru zile după capturarea, în Molenbeek, a lui Salah Abdeslam, un francez de origine marocană, unicul supravieţuitor al comandoului care a organizat atentatele din Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 13 de morţi.

Promotii tablouri pecanvas.ro

UDTTMR susţine că „terorismul nu s-a identificat niciodată cu nicio religie!”. „Terorismul nu ține cont de apartenența etnică! Terorismul sfidează normele sociale și amenință tot mai mult pacea pe întreaga planetă! Ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r. ieri) în inima Uniunii Europene, Bruxelles, este un gest incalificabil, de o cruzime și o brutalitate care nu pot defini nici cele mai neevoluate societăți din istoria omenirii. În numele religiei, oricare ar fi ea, nu se comit crime!”, se arată într-un comunicat al UDTTMR.

De asemenea, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România menţionează: „Privind imaginile care fac înconjurul lumii, nu putem decât să ne mobilizăm și mai mult cu toții, indiferent de etnie sau religie, și să luăm atitudine împotriva terorismului! Noi, tătarii din România, membri ai unei comunități de religie Islamică, o minoritate etnică și religioasă într-o țară creștină care ne-a adoptat în urmă cu sute de ani și din care suntem parte integrantă și cu drepturi depline, condamnăm actele de terorism și facem apel la unitate în lupta împotriva celor care comit astfel de acte înfiorătoare! Suntem alături, în aceste clipe grele, de poporul belgian, implicit de întreaga Europă Unită din care și noi facem parte, și transmitem pe această cale sincere condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în atentatele de astăzi, și însănătoșire grabnică răniților!”

 

Sursa foto: rfi.ro

(Citit de 186 ori, 1 afisari astazi)