Chiar dacă nu au fost mulţi (numărul poate fi estimat din pozele alăturate), s-au găsit câţiva constănţeni care au părăsit confortul canapelei din faţa televizorului sau pe al fotoliului din faţa laptopului pentru a marca în stradă indignarea unei ţări întregi faţă de ultimul abuz al Parlamentului, care a votat imunitate pentru fostul ministru Gabriel Oprea în cazul morţii poliţistului Gigină.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Măcar ei vor putea să le spună copiilor şi nepoţilor că au încercat să stăvilească tupeul în creştere al unei clase politice corupte (cel puţin moral) şi cu tendinţe despotice. Ei vor putea să spună că au manifestat pentru desfiinţarea imunităţilor absurde ale unor politicieni în faţa legii, pentru un act de justiţie eliberat de servituţi de tot felul.

Ceilalţi, care deplâng de la căldurică faptul că „dom’le, în Constanţa nu se strânge lumea la proteste, nu are, dom’le, conştiinţă civică!” sau că „avem un oraş de c…”, ori fac mişto de triştii care s-au dus la miting cu toate că „avem un oraş de c…” şi toate cele de mai sus riscă să rămână cu regretul că n-au făcut nimic atunci când ar fi putut să facă.

Felicitări celor ce au marcat prin bannere, prin lozinci, dar mai ales prin prezenţa lor în faţa Prefecturii Constanţa faptul că nu suntem o turmă de care poate să-şi bată joc oricine oricând, că nu am ajuns la gradul acela de apatie în care să nu mai reacţionăm în faţa nesimţirii crase şi manipulării grosolane!

(Citit de 377 ori, 1 afisari astazi)