Liberalii constănţeni s-au reunit, azi, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean Executiv, context în care s-a discutat despre proximele alegeri parlamentare şi, mai exact, despre ordinea în care vor figura candidaţii pe listele organizaţiei.

Promotii tablouri pecanvas.ro

În ceea ce priveşte aspiranţii la un mandat în Camera Deputaţilor, ordinea de pe lista PNL Constanţa este următoarea: prima poziţie este ocupată de Bogdan Huţucă, fost prefect al judeţului Constanţa, fost şef al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa şi, de asemenea, fost director în Ministerul de Finanţe, pe locul doi se află Robert Boroianu, actual consilier judeţean, pe locul trei, Ana Marcu, fost consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa. Locul 4 este ocupat de George Niculescu, locul 5, de Oana Maria Florea, locul 6, de medicul Ioan Toberiu Tofolean. Cătălin Anghel figurează pe poziţia 7, în vreme ce avocata Felicia Ovanesian se regăsesşte pe poziţia 8. Marian Cruşoveanu se află pe poziţia 9, Stere Hira, pe 10, Ioan Solomon pe locul 11, Cristian Zahariuc, pe 12, locul 13 e ocupat de Nicolae Dudu, iar pe poziţia 14 se află George Muhscină, actual consilier judeţean. De ramarcat este faptul că, deşi fusese avansat pentru un loc eligibil, numele Mariei Gabriela Horga nu se mai regăseşte deloc pentru Camera Deputaţilor.

În prezent, Bogdan Huţucă se află la conducerea Administraţiei Regionale pentru Contribuabilii Mijlocii, o structură nouă din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi. Rămâne de văzut dacă, având în vedere noua sa calitate, de candidat la Camera Deputaţilor, Huţucă se va suspenda, în perioada campaniei electorale, din funcţia publică de conducere pe care o ocupă.

Lista PNL Constanţa pentru Camera deputaţilor a fost votată de CJEx cu 19 voturi pentru şi şapte împotrivă.

Lista pentru Senat este deschisă de Vergil Chiţac, fost candidat PNL la Primăria Constanţa. Poziţia 2 îi revine Sorinei Tuşa, fost consilier local din aripa vechiului PDL. Constantin Stanca ocupă poziţia 3, iar  Mihnea Drumea Claudiu poziţia 4. George Măndilă se află pe locul 5, Nicolae Ciucă, pe 6, iar Cristy Baisan pe locul 7.

Lista pentru Senat a fost votată cu 21 de voturi pentru şi 5 împotrivă.

În scurt timp urmează să înceapă şedinţa Biroului Permanent Judeţean.

 

UPDATE

Lista de candidaţi (Camera Deputaţilor şi Senat) a fost votată de BPJ al PNL Constanţa cu 45 de voturi pentru şi 13 împotrivă. Aceasta va fi trimisă conducerii naţionale a PNL pentru aprobare.

(Citit de 155 ori, 1 afisari astazi)