Răzvan Caratănase, care îşi semnează lucrările ZuZu Caratănase, este unul dintre cei mai buni graficieni ai generaţiei sale şi ai acestei ramuri a artelor plastice româneşti. La numai 31 de ani, graficianul tulcean a prilejuit cronici entuziaste, chiar superlative, ale specialiştilor, fiind numit „liderul generaţiei sale” sau „cel care a întrezărit o nouă vârstă de aur a gravurii”.

Promotii tablouri pecanvas.ro

„Imago Mundi” este titlul expoziţiei pe care o aduce de mâine la Constanţa, la Muzeul de Artă.  Cuvintele lui Eugen Mihăescu, membru de onoare al Academiei Române, pot constitui un indiciu şi un îndemn pentru potenţialii vizitatori: „Privind lucrările graficianului Răzvan Caratănase sunt încântat și liniștit să constat că există în arta românească acea continuitate necesară oricărei culturi, pentru că artistul, evident, va duce mai departe flacăra înaintașilor săi prin talentul și măiestria de care dă dovadă, dar și pentru că este înzestrat, fără îndoială, cu acea sensibilitate specifică românilor.

În timp ce astăzi, în lume, arta excelează prin găselnițe, invenții ieftine, Răzvan Caratănase – cu seriozitate, cu încrâncenare aș putea spune – gravează materia asemenea înaintașilor săi, transformând plăcile gravate în operă de artă de sine stătătoare. De la Dürer, Rembrandt și, la noi, Aman, Răzvan Caratănase se poate înscrie pe linia marilor inovatori”.

ZuZu Caratănase este absolvent şi doctor al Universității Naționale de Arte din București, a realizat 20 de expoziții personale, în România, Austria, Israel, Republica Moldova, și a participat la peste 240 de expoziţii colective și de grup, pe plan naţional şi internaţional. Are lucrări în 16 colecții muzeale și instituționale din țară și din străinătate şi a obţinut numeroase premii în cadrul unor prestigioase evenimente artistice.

Mâine, 1 martie, la ora 17, criticul de artă Doina Păuleanu va vernisa expoziţia, alături de artistul plastic Florin Stoiciu, invitat special la eveniment.

(Citit de 570 ori, 1 afisari astazi)