Astăzi, 26 Aprilie 2016, Freedom House România şi CRPE lansează Raportul Freedom House România privind recuperarea produsului infracțiunii: de la prejudiciu până la confiscare și a doua ediție a Indexului Sustenabilității DNA realizat de Romanian Center for European Policies (CRPE). La eveniment vor lua cuvântul și Procurorul-Șef al DNA – Laura Codruța Kövesi, Adrian Baboi-Stroe – secretar de Stat și respectiv Cornel Călinescu din partea Ministerului Justiției.
Începând cu ora 10.30 veți putea urmări pe platforma www.justitiecurata.ro livestream-ul evenimentului în care vom lansa Raportul și Harta, care fac o radiografie a măsurii în care parchetele (PCA și PT) și instanțele (CA și T) din țară au dispus măsuri asigurătorii, respectiv decizii de recuperare a prejudiciului și confiscării bunurilor dobândite prin infracțiuni.
Indexul Sustenabilităţii DNA 2015 evaluează anual, după consultări cu sistemul judiciar, experți, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști cu experiență în domeniul justiției care sunt decidenții, instituțiile, legile și actorii care susțin, respectiv, care subminează funcționarea unei instituții reprezentative pentru eforturile făcute de societatea românească pentru a controla corupția.

Promotii tablouri pecanvas.ro

După conferință veți putea consulta ambele instrumente pe www.justitiecurata.ro.

Eveniment derulat în cadrul proiectului Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată”.

 

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

 

(Citit de 145 ori, 1 afisari astazi)