După ce a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate în urma declarării unor venituri pe care inspectorii spun că nu le poate justifica, ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, a devenit inamicul public al sindicatelor din petrochimie.
Joi, la sediul Guvernului, dar şi la Prefectura Constanţa, sindicaliştii din cadrul companiei Oil Terminal au manifestat zgomotos împotriva lui Victor Grigorescu.
“Ministrul Energiei, căruia astăzi îi cerem demisia, în loc să ţină cu statul, ţine cu acţionarii minoritari. Oil Terminal a obţinut acte de proprietate pe două terenuri şi va trebui să majoreze capitalul social. Broadhurst şi Fondul Proprietatea (acţionari minoritari – n.red.) mereu au încercat, în ultimii doi ani, ca acest aport de capital să nu crească, pentru că ei vor fi obligaţi să vină cu un aport de capital, pentru a-şi menţine valoarea acţiunilor, de patru milioane de euro fiecare. Domul ministru îl propune ca administrator din partea statului pe cel care până acum a fost reprezentantul Fondului Proprietatea la Oil Terminal. Nu înţelegem de ce. Acest individ de la Fondul Proprietatea este cel care, acum un an şi jumătate, a venit cu un plan de restructurare a 300 de salariaţi din cadrul companiei”, a declarat Ion Caraignat, liderul filialei Constanţa a Cartel Alfa.
Pe 10 octombrie, la sediul companiei Oil Terminal sunt programate adunările generală şi extraodinară a acţionarilor, unde se vor vota propunerile pentru noii membri ai Consiliului de Administraţie al companiei. Pe lângă administratorii în exerciţiu au fost introduse pe listă şase noi propuneri de reprezentare a acţionarilor. Sindicaliştii reclamă faptul că niciunul dintre reprezentanţii propuşi nu îndeplineşte obligaţiile Legii 111/2009 privind guvernanţa corporativă, respectiv nu au studii sau specializări în domeniul petrolului.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Material publicat în Ziarul de Investigaţii.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

(Citit de 96 ori, 1 afisari astazi)