După două mandate cu un preşedinte ales de culoare, Lumea Nouă revine, ce-i drept, parţial, la vechile obiceiuri. De această dată, cetăţenii americani şi maşina de vot electronică, fie ea cinstită sau nu, nu au mai dat câştig de cauză ineditului (Hillary Clinton nu a ajuns prima doamnă care să zboare cu Air Force One în calitate de preşedinte, aşa cum a făcut-o Barack Obama în calitate de primul preşedinte de culoare al SUA). Spuneam, mai sus, că tradiţia s-a întors parţial la Casa Albă, pentru că noul preşedinte SUA este un republican mai puţin obişnuit, sau cum mai puţin ne-a obişnuit acest partid istoric american.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Antreprenor, autor de cărţi, vedetă TV, patron de restaurant şi multe altele, Donald Trump, al 45-lea preşedinte al „lumii”, cum îl cataloghează unii, fără să arunce un ochi în partea cealaltă de lume, unde mai există un conducător puternic, ăla care face judo şi ţine în mână robinetul de gaz care alimentează Europa, Trump mai are şi un divorţ la activ. Nu că asta ar fi un capăt de lume, dar, după vechile manuale, preşedintele SUA trebuie să fie un model de viaţă socială: copii premianţi, devreme acasă, soţ model, ajută babele să treacă strada etc. Pe când Trump administrează cazinouri, face circ în faţa camerelor de luat vederi, în fine, e un „preşedinte jucător”, cum este denumit, potrivit obiceiului locului, un astfel de personaj în România.

A apărut destul de hotărât şi pus pe treabă la prima înfăţişare în faţa lumii în calitate de President of the United States, dar rămâne de văzut. Am mai avut noi un preşedinte jucător şi numai linişte în politică şi în ţară nu am avut. Şi nu că ar conta pentru un miliardar de talia lui Trump, însă preşedintele SUA are un salariu anual de 400.000 dolari, sumă frumuşică pentru un angajat la stat.

Sursa foto: cognitiverelevance.com

(Citit de 140 ori, 1 afisari astazi)