Comitetul Judeţean Executiv (CJEx) al PNL Constanţa se reuneşte astăzi în şedinţă, de la ora 16.00, pentru a valida candidatura lui Vergil Chiţac, fostul rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, la Primăria municipiului Constanţa. Validarea sa în CJEx are loc la doar două zile după înscrierea în PNL, în contextul unei şedinţe derulate în prezenţa lui Ilie Bolojan, secretarul general al partidului.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Vergil Chiţac a făcut, ieri, o declaraţie de presă, pentru a explica de ce a decis să candideze la alegerile locale 2016, precum şi care sunt motivele care l-au determinat să opteze pentru o candidatură din partea PNL, şi nu pentru una independentă. „A venit momentul în care înţeleg că pot sa fac mai mult, că dacă îmi asum politic şi public nişte lucruri, pot influenţa şi crea procese, fenomene, dezbateri şi decizii, care să ducă la acţiuni concrete. În Constanţa, corupţia este cea care i-a descurajat pe constănţeni în privinţa politicii. Am convingerea că putem aduce corectitudinea, ordinea şi legalitatea în Constanţa”, a declarat candidatul PNL la mandatul de primar al Constanţei. Chiţac a mărturisit că este perfect conştient de faptul că o candidatură independentă a sa ar fi avut un traseu mai anevoios decât o candidatură cu susţinerea asumată a PNL.

 

„O Constanţă eliberată de grupurile de interese”

În acelaşi context, aspirantul la mandatul de primar a ţinut să precizeze care sunt dezideratele pentru care candidează: o Constanţă altfel, care să-şi recâştige locul printre marile oraşe ale României, o Constanţă prosperă, o Constanţă a constănţenilor, eliberată de grupurile de interese şi, nu în ultimul rând, o Constanţă corectă, „în care să troneze legalitatea”. „«Corupţia ucide!», au strigat tinerii care au ieşit în stradă anul trecut. Vreau să vă fac să speraţi şi să credeţi din nou. Trebuie să existe un început!”, a afirmat Vergil Chiţac.

În altă ordine de idei, el a mărturisit că este un susţinător al alegerilor în două tururi de scrutin, explicând că un primar ales cu un procent de doar 15-20 la sută nu are legitimitate şi că, neavând legitimitate, nu va avea nici responsabilitate faţă de cetăţeni.

 

(Citit de 548 ori, 1 afisari astazi)