Material publicat pe justitiecurata.ro
În 2008, Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, erau trimiţi în judecată, alături de alte 35 de persoane, în dosarul cunoscut generic ca Dosarul Retrocedărilor. Potrivit procurorilor DNA, un grup format din 37 de persoane ar fi pus la cale, în perioada 2002-2005, retrocedarea ilegală a aproximativ 100 de hectare de teren din Constanţa. În acest mod ar fi creat un prejudiciu de 114 milioane de euro în dauna statului, din care 36,16 milioane de euro, în dauna municipalităţii constănţene.

Azi, procesul s-a amânat din nou. Este vorba despre a 89-a amânare. De data aceasta însă, motivul pare desprins din filme: neglijenţa unei grefiere.

Promotii tablouri pecanvas.ro

În pofida faptului că i s-a dictat de către judecător, grefiera din sala de judecată de la termenul precedent nu a citat expertul care a efectuat cea mai recentă expertiză. De asemenea, nu a citat un inculpat la adresa indicată şi nici nu a redactat încheierea ultimei şedinţe.

În acest context, procurorul DNA a solicitat judecătoarei Corina Dăescu de la Curtea de Apel Bucureşti sancţionarea grefierei care a cauzat situaţia, prin ignorarea dispoziţiilor magistratului, în timpul şedinţei din 15 iunie.

Următorul termen în dosar, termenul cu numărul 90, a fost stabilit pentru data de 23 august.

Dosarul Retrocedărilor este unul dintre cele mai longevive dosare din justiţia din România. Este celebru nu doar prin prisma persoanelor trimise în judecată – Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, oameni de afaceri cu notorietate în Constanţa şi funcţionari publici – ci mai ales din cauza numeroaselor amânări din dosar şi a faptului că, după atâţia ani de la trimiterea în judecată, nu există încă o pronunţare în prima instanţă.

 

Sursa foto: digi24.ro

(Citit de 353 ori, 1 afisari astazi)