Campania Oamenii Timpului este în desfăşurare, dar nominalizările se pot face numai până pe 1 octombrie, prin formularul online care poate fi completat aici. Puteţi propune spre jurizare personalități și proiecte din toate comunitățile românești (din interiorul granițelor, Republica Moldova, Cernăuți și diaspora), fiind vizate realizări remarcabile din perioada octombrie 2015 – septembrie 2016. Din zona Dobrogea au fost înregistrate pe site până acum 35 de propuneri.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Pentru fiecare nominalizare trebuie să completaţi numele şi prenumele persoanei sau persoanelor, localitatea, categoria la care propuneţi, o scurtă descriere a activităţii profesionale, meritele pe care le consideraţi relevante şi link-urile utile pentru evaluare şi jurizare.

Începând cu 15 iulie, câteva sute de propuneri au fost supuse atenției managerilor zonali ai Campaniei și redacției revistei Timpul. Unele dintre acestea au fost prezentate pe site, în vreme ce alte câteva zeci sunt în continuare în evaluare. Categoriile din concurs sunt: Literatură, Arte, Educație și cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat.

Președintele Juriului Național, Daniel Șandru, consideră că „a venit momentul să ne reconsiderăm valorile în toate domeniile de excelență în condițiile în care întregul spațiu valoric a fost foarte bulversat”.

La finalul perioadei în care publicul poate face propuneri, în cadrul redacției revistei de cultură contemporană Timpul (care aniversează, în 2016, 140 de ani de existență) va începe un proces suplimentar de documentare și selecție, în urma căruia vor rezulta câte cinci nominalizări pentru fiecare categorie.

Începând cu 1 noiembrie, publicul va putea vota candidații favoriți în cursa pentru Trofeul „Oamenii Timpului”. Pentru fiecare dintre cele zece categorii juriul va decide un singur laureat, căruia i se va conferi Trofeul „Oamenii Timpului”. De asemenea, vor fi acordate și o serie de premii speciale pentru fiecare dintre centrele de monitorizare ale Campaniei, precum și un premiu de popularitate (al publicului).

Propuneri Oamenii Timpului din Dobrogea:

Literatură: Cristian Cealera, Ovidiu Dunăreanu, Emilia Dabu (Mangalia), Ştefan Caraman (Tulcea);

Arte: Corala „Armonia”, Cosmin Adrian, Liviu Manolache, Vasile Moldoveanu, Ion Codrescu;

Educaţie şi cercetare: Cristina Tamaş, Constantin Costara, Ion Băraru, Denis Ibadula;

Societate civilă: Asociația „Dăruiește aripi”, Parohia Ortodoxă „Sf. Mina”, Asociația Elevilor din Constanța, Diana Slav;

Diplomaţie publică: Simona Halep, Horia Tecău, Cătălina Ponor;

Memorie şi istorie: Doina Păuleanu, Paul Andreescu, Metin Omer, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanţa;

Tinere valori: Paul Haidu-Gerea, Asociația Tineretul ONU România – Filiala Constanța, George Costin Dobrin, Maria Dumbravă;

Sănătate: Ștefan Mindea;

Antreprenoriat: Matei Ioana (Ghindărești, Constanța), Lucian Ștefan (Constanța), Paul Fulea (Cogealac, Constanța), Ilie Marian (Tulcea), Stan Oana (Techirghiol), Selim Izel (Constanța).

 

(Citit de 828 ori, 1 afisari astazi)