Ce brand turistic de țară, ce frunza Elenei Udrea, ce Grădina Carpaților… „Toate e nimic” pe lângă ce pregătesc grecii pentru luna viitoare pe litoral. Lansată ca o idee, doborârea recordului mondial la dansuri grecești a prins repede adepți în toată lumea. Inițiativa Elpis a bătut globul în lung și în lat, sau cel puțin asta reiese din declarațiile președintelui comunității grecești din Constanța, Anton Antoniadis.

Promotii tablouri pecanvas.ro

„Cei din Nagoya, 18 elevi de la o școală din Nagoya (o importantă metropolă japoneză, n.r.) și-au cumparat bilete de avion și vin pe 26 mai. Au spus că vin oameni din Australia, din Noua Zeelandă, turci, bulgari, greci, foarte multă lume a zis ca vine. Important este să vedem că și vin”, a declarat, ieri, Anton Antoniadis, președintele Comunității Elene Elpis Constanța, în cadrul conferinței de presă care precede evenimentul.

Reprezentanții Guinness World Records vor sosi la Constanța luna viitoare și vor începe pregătirile pentru un nou record mondial. Potrivit regulamentelor, mai mulţi instructori vor supraveghea întreaga operațiune, pentru a se stabili cu exactitate numărul participanților la sirtaki, dar și dacă aceștia dansează ca la carte. Conform Guinness World Records, este nevoie ca peste 5.600 de oameni să între în hora grecească programată pentru 28 mai, pe plaja Modern. Participanții vor pleca în jurul orei 16.00 de la Poarta 1 spre plaja Modern, unde după marele dans va fi organizat un spectacol de muzică grecească. Ținuta obligatorie a celor înscriși pentru stabilirea noului record aduce aminte de drapelul Greciei: pantaloni albaștri și cămașă albă. Recordul Guinness Book la dansuri grecești este deţinut de provincia grecească Volos, unde nu mai puţin de 5.614 de oameni au dansat pe ritmurile sirtaki, în anul 2012. Primul record mondial de sirtaki a fost înregistrat în 2007 în Cipru, unde au dansat doar 268 de persoane.

Sursa foto: schmid.welt.de

(Citit de 267 ori, 1 afisari astazi)