Teatrul de Stat Constanţa prezintă, chiar înaintea Săptămânii Patimilor lui Iisus, o nouă premieră pe ţară, cu piesa dramaturgului suedez August Strindberg (1849 – 1912).

Promotii tablouri pecanvas.ro

Avanpremiera, premiera şi o a treia reprezentație a piesei „De Paşti. Săptămâna Patimilor” sunt programate pentru vineri, 7 aprilie, sâmbătă, 8 aprilie, şi duminică, 9 aprilie, de la ora 19.00.

Este un spectacol de Zoltan Schapira, care a tradus textul lui Strindberg, a conceput regia artistică, decorurile, ilustrația muzicală și ilustrația video, și de Olivia Costea, specialistă în psihodesign, asistent de regie și realizatoarea costumelor.

Actorul Dorel Vișan face parte din distribuție, cu o apariție inedită. Alături de el publicul constănțean îi va putea vedea pe Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana Maria Ștefan, Laura Iordan Adrian, Mihai Sorin Vasilescu și Răzvan Bănuț. Asistent de scenografie este Lăcrămioara Dumitrașcu.

Zoltan Schapira s-a născut la Cluj și trăiește în Suedia din 1985, este regizor, profesor de estetică a teatrului, dramaturg și traducător. Din 2001 implementează în teatru, împreună cu dr. Olivia Costea, metoda de lucru  numită psihodesign, aplicată în ultimele lor creații, având în vedere atât optimizarea procesului de creație cât și eliminarea traumelor psihologice pe care le pot suferi actorii.

Dr. Olivia Costea s-a născut la Ocna Mureş și trăiește din 2002 în Suedia, unde are un cabinet privat, specializat în laserterapia durerii și chirurgia pielii. Este consul onorific al României în Suedia.

(Citit de 124 ori, 1 afisari astazi)