Politicianul constănţean, că este el mic sau mare, tânăr sau bătrân, parlamentar sau consilier local, are o legătură foarte fragilă cu electoratul. De fapt, este aproape necunoscut celor care votează. Sunt convinsă că foarte puţini dintre cititori pot enunţa trei nume de consilieri locali sau judeţeni şi trei nume de parlamentari care reprezintă Constanţa.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Nu prea ştim ce vor ei. Sunt accesibili cetăţeanului de rând doar prin ceea ce presa doreşte sau poate să relateze şi se plâng deseori că declaraţiile le sunt interpretate, citate greşit, trunchiat, că jurnalistul X sau Y are ceva cu ei. De fapt, dacă ziariştii nu ar avea ceva cu ei, ar Îi provocăm pe toţi politicienii, nu doar pe tineri, nu doar pe cei cu funcţii în administraţie, să ne spună ce viziune au, ce nemulţumiri au, cum văd dezvoltarea oraşului şi, da, ce au făcut, n-au putut sau îşi doresc să facă pentru Constanţa. putea să demonstreze că sunt plini de intenţii bune, dar nu sunt lăsaţi să le ducă până la capăt. Conjunctura, criza, partidul îi limitează şi îi constrâng. Majoritatea se simt bine în acest con de umbră. Nimeni  nu-i întreabă nimic, îşi pot duce mandatele la bun(pentru ei)- sfârşit, pot trage iţele pentru încă unul, şi încă unul, până la pensie…

Pentru alţii, lipsa de expunere este frustrantă. Poate ar avea ceva de spus, poate chiar încearcă să facă ceva, dar cine să ştie? Şedinţele de consiliu local şi consiliu judeţean ţin puţin, rareori sunt dezbateri pe marginea vreunui proiect de hotărâre, iar în puţinele ocazii când cineva are ceva de obiectat, de modificat, se înregistrează schimburi de ironii şi sarcasme.

De fapt, aceste şedinţe sunt degeaba publice, pentru că orice constănţean care ar asista, fiind îndreptăţit să o facă, n-ar înţelege nimic: proiectele  sunt votate pe bandă rulantă şi doar titlurile lor sunt afişate de un proiector. După şedinţă, în lipsa consilierilor, primarul în exerciţiu explică jurnaliştilor ce şi cum, încercând să tragă spuza pe turta lui.

Responsabilitatea, dar şi câştigul de imagine sau de notorietate cad în totalitate pe cei care sunt în lumina reflectoarelor.

Pentru toate aceste motive, vom da posibilitatea politicienilor să se exprime în ziarul nostru. Ideea a pornit de la un cititor, care ne sugera să-i întrebăm pe tinerii politicieni ce au făcut ei concret pentru Constanţa. Noi ne-am gândit să-i provocăm pe toţi politicienii, nu doar pe tineri, nu doar pe cei cu funcţii în administraţie, să ne spună ce viziune au, ce nemulţumiri au, cum văd dezvoltarea oraşului şi, da, ce au făcut, n-au putut sau îşi doresc să facă pentru Constanţa.

Condiţiile pe care le impunem noi: să nu mintă cu neruşinare, nici măcar prin omisiune, să nu calomnieze, să nu insulte, să păstreze un ton civilizat şi SĂ FIE AUTORII TEXTELOR PE CARE NI LE TRIMIT (ne dăm seama, pe cuvânt!).

 

(Citit de 257 ori, 1 afisari astazi)