Atunci când vor trage linie, la finalul actualului mandat, constănţenii vor constata că, în ultimii patru ani, au fost reprezentaţi, în Parlament, de traseişti (deputatul Florin Gheorghe, senatorii Mircea Banias şi Gigi Chiru), de politicieni pe care nu i-au văzut niciodată, ale căror nume nu le spun nimic (liberalul Victor Manea), de „paraşutaţi” de la centru care n-au avut şi nu au nicio legătură cu judeţul Constanţa (Remus Cernea, Mădălin Voicu), precum şi de prototipul de „băiat al lui tata”, cu niscaiva probleme cu justiţia pentru un gunoi mai scump decât aurul. Deputatul Eduard Martin şi celebra firmă Polaris, cu şi mai celebrul contract de salubritate, în valoare de 335 de milioane de euro! Bani publici, să ne-nţelegem, plătiţi din bugetul local al Constanţei.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Rezumând, oamenii or să-şi dea, sper, seama de faptul că parlamentarii ăştia şi-au urmărit mai ales interesele personale şi mai puţin interesul public. În aceeaşi ordine de idei, sper să realizeze că mandatele aflate acum pe ultima sută de metri sunt, cu doar câteva excepţii, o ruşine pentru judeţul ăsta şi pentru alegătorii săi.

Iar acum ajung la propunerea deputatului Gheorghe Dragomir, liderul PNL Constanţa, care solicită ca actualii parlamentari liberali să nu mai figureze pe lista de candidaţi la proximele alegeri parlamentare. Toate partidele care încă mizează pe aşa numiţii politicieni de carieră, cu schelete în dulap, care au făcut din compromis un stil de viaţă ar trebui să vină cu o astfel de propunere. Ar fi corect. Ar fi de bun simţ.

Dacă şi numai DACĂ acest lucru va deveni realitate, PNL Constanţa ar face un pas în procesul său de recredibilizare în ochii electoratului. Dacă şi numai dacă acest lucru se va concretiza am putea vorbi despre o oarecare primenire a listei de candidaţi pentru Parlament. Iar când spun primenire nu mă refer doar la înlocuirea nominală a actualilor deputaţi şi senatori, ci la un update de valori şi principii. O listă fără băieţii lui tata, fără obligaţii de partid, fără candidaţi impuşi de conducerea centrală. O listă fără foşti consilieri locali şi judeţeni care s-au făcut de râs constant în mandatul 2012-2016 şi chiar şi înainte. O listă fără reşapaţi politici, fără foşti securişti. O listă curată, dezinfectată, corectă în relaţia cu muritorul de rând.

Repet, nu mă refer doar la PNL, ci şi la PSD, la PMP şi la toate celelalte partide care vor cere, din nou, votul pentru Parlament. Altfel, mă tem că riscăm să votăm, ca şi până acum, tot soiul de specimene agramate, oameni de afaceri dubioşi şi urmaşi ai lupilor îmbrătrâniţi în rele. De aceea spun că n-ar strica puţin dezinfectant. Pentru igiena morală a legislativului şi pentru noi, care-i trimitem acolo.

 

(Citit de 346 ori, 1 afisari astazi)