M-am săturat să tot aud, din rândurile liberalilor, că o să vină şi vremea lor, că vor da un candidat bun pentru Primăria Constanţa, un om care are o carieră în spate, un profesionist desăvârşit, un vizionar pentru oraşul ăsta frumos, dar tare împuţit. M-am săturat să îi tot văd, să îi aud şuşotind despre micile lor afaceri, despre interesele lor subterane, despre egoismele lor de mahala, străine cu desăvârşire de realitate, de cetăţean, de problemele Constanţei. M-am săturat să constat că băltesc în mediocritate. Sublima lor mediocritate şi, vai, Doamne, neputinţa lor de a mai face ceva într-un oraş, un judeţ condus eminamente de PSD. Veşnica, previzibila lor scuză.

Promotii tablouri pecanvas.ro

PNL Constanţa nu are o problemă de putinţă, ci una de voinţă. Este inacceptabil să te despartă doar nouă luni de proximele alegeri locale şi să nu ai încă un candidat oficial pentru mandatul de primar al Constanţei. Nu spun un candidat cu notorietate, un om decent, eventual cu niscaiva pretenţii de intelectual, un om care vorbeşte fluent cel puţin o limbă străină, un om capabil să dea acestui oraş ceva mai mult decât carnavaluri, festivaluri de doi bani şi, în principiu, scălămbăieli de saltimbanc. Firesc ar fi fost ca liberalii să aibă până acum candidatul. Să-l fi desemnat oficial, să fi crezut în el şi să-l susţină. Să muncească de dimineaţă până noaptea, să facă echipă în jurul lui. Dar stai! Cu cine să faci echipă în PNL Constanţa? Cu deputaţii şi senatorii care se faultează între ei? Cu penibilii membri de partid ajunşi, din întâmplare, parlamentari? Întâi au ajuns în Parlament, ulterior au început să înveţe să scrie şi să vorbească. E drept, încă lucrează la asta, iar drumul e lung.

Cum spuneam, m-am săturat de PNL Constanţa pentru că acestor oameni nu le mai e ruşine. Nu ştiu dacă le-a fost vreodată. După jenantul moment cu Victor Manea din 2008, ajuns azi deputat invizibil (fără nicio urmă de ironie, e ca şi cum Victor Manea nu există în viaţa, în economia partidului şi a Constanţei, nici nu mai pomenesc de colegiu uninominal, căci oamenii de-acolo nu-i ştiu numele complet) liberalii aveau obligaţia, datoria morală să dea ce e mai bun pentru primărie, pentru constănţeni, pentru oamenii care i-au făcut cine sunt astăzi: senatori la al cincilea mandat, consilieri locali şi judeţeni, primari, directori de instituţii publice deconcentrate.

Liberalii aşteaptă resemnaţi să piardă. Să alerge, ca de atâtea ori, pe lângă câştigători. Mă tot uit la PNL Constanţa. Când şi-a pierdut partidul ăsta şi ultima fărâmă de ruşine?

 

 

(Citit de 494 ori, 1 afisari astazi)