PNL Constanţa a anunţat, azi, rezultatele unui sondaj de opinie comandat în perspectiva proximelor alegeri locale şi efectuat la nivelul municipiului Constanţa în perioada 14 noiembrie-2 decembrie. Sondajul se referă la candidatul pentru Primăria Constanţa şi a fost derulat pe un eşantion de 1.003 persoane, cu vârsta de peste 18 ani. „Interviurile au fost efectuate pe bază de chestionar standardizat, față în față / CAPI, la domiciliul persoanelor intervievate. Eșantionul a fost validat pe baza datelor Institutului Național de Statistică și are o marjă de eroare de ±3,1% cu o probabilitate de 95%”, menţionează liberalii.

Promotii tablouri pecanvas.ro

În cadrul sondajului au fost cercetați patru reprezentanți ai PNL Constanța – Robert Boroianu, copreşedintele Organizaţiei Municipale a partidului, deputatul Mihai Tararache, senatorul Christian Gigi Chiru și consilierul local Iustin Fabian Roman -, reprezentanți ai celorlalte formaţiuni politice, precum și rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac.

„În urma cercetării sociologice, Vergil Chițac  obține cea mai bună performanță pe dimensiunea de imagine, are o bună percepție în societate, o imagine pozitivă, întrunind cel mai mare procent de atribute de imagine asociate și elemente de disociere.  Punctul slab este notorietatea scăzută (19.5%), intenția de vot exprimată fiind de 12,6%. Atributele și imaginea pozitiv-neutră în comunitate asigură candidatului un potențial mare de creștere. Înscrierea oficială în competiția electorală și programul electoral adresat tuturor constănțenilor, alături de calitățile personale, pot asigura câștigarea alegerilor pentru Primăria Constanța, chiar dacă în acest moment candidatul PSD este mai bine plasat în sondaje”, precizează PNL Constanţa.

Votul pe partide la nivelul municipiului Constanța / intenția de vot la Consiliul Județean Constanța relevă un avans de 12,2 procente în favoarea PSD.

Amintim că numele lui Vergil Chiţac este vehiculat în contextul alegerilor locale din 2016 încă din vara anului 2014, înainte ca numele lui Robert Boroianu să fie măcar menţionat în acest context.

 

Sursa foto: Facebook

(Citit de 454 ori, 1 afisari astazi)