Articol publicat şi în Ziarul de investigaţii.

Promotii tablouri pecanvas.ro

În aşteptarea conducerii corporatiste, compania constănţeană Oil Terminal rămâne cap de afiş în scandalul contractelor dubioase cu statul. Implicată indirect, în calitate de creditor al Oltchim, în dosarul investigat de Comisia Europeană privind ajutorul de stat acordat ilegal combinatului din Râmnicu Vâlcea, Oil Terminal are însă multe bube în cap de rezolvat în propria ogradă.

Ca un paradox, una dintre firmele constănţene care au lucrat cu Oil Terminal a prosperat numai după ce a ajuns să se judece în instanţă cu compania deţinută de stat. Potrivit portal.just.ro, în 2013 Oil Terminal, în calitate de creditor, a pierdut două cauze împotriva SC JT Grup Oil SRL, unul dintre clienţii săi. În acelaşi an, menţionează risco.ro, firma constănţeană a bifat o explozie a cifrei de afaceri, de la 25,41 milioane de lei în 2011, la 59,88 milioane lei şi 93,9 milioane de lei în 2013, fără să mai punem la socoteală cele 136,03 milioane de lei cifră de afaceri în 2014.

„Distribuitorul de carburanţi JT Oil Grup este un client al Oil Terminal controlat de vicepreşedintele ALDE, Jean Paul Tucan, şi care nu îşi achită facturile la timp, iar Oil Terminal nu-i facturează penalităţi, avand litigii cu Oil Terminal. În aceeaşi măsură, JT Oil Group are un risc ridicat de evaziune prin plângere contravenţională câştigată de Direcţia Judeţeană Pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa”, a precizat Dan Bărbulescu, administrator şi avertizor de integritate.

Chiar şi aşa, povestea s-ar putea termina extrem de prost pentru Oil Terminal, dat fiind faptul că, în cazul Oltchim, UE s-a aplecat serios asupra problemelor, iar restul contractelor nu stau prea bine. Actualul director al companiei Oil Terminal este Sorin Ciutureanu, numit în funcţie în 2012 şi acuzat că a băgat beţe în roate investitorilor. „Fostul preşedinte al CA împreună cu Ciutureanu au cenzurat sistematic accesul administratorilor la actele societăţii, blocând în repetate rânduri introducerea de puncte pe ordinea de zi a şedintelor de CA la cererea a doi administratori independenţi”, a mai menţionat administratorul Bărbulescu.

Recent, administratorii companiei de stat au propus şi primit aprobarea pentru un nou CA, compus după cum urmează: Toma Bogdan Costreie, fost director general în cadrul ANAF şi numit la finele lunii februarie în CA-ul societăţii de stat, iar alături de acesta au mai fost numiţi Daniel-Marius Crişan, Elena-Daniela David, Cristian-Florin Gheoghe, Dumitru Matei şi Dan Păuna.

(Citit de 575 ori, 1 afisari astazi)