Cel de-al treilea consulat onorific al Republicii Austria în România şi-a deschis, ieri, porţile la Constanţa. Situat în zona de poveste a oraşului, pe bulevardul Regina Elisabeta, la numărul 15, consulatul a fost inaugurat în prezenţa ES, Gerhard Reiweger, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Austria în Romania, a ES Elisabeth Tichy-Fisslberger, ambasador, director al Departamentului Consular şi Juridic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Austriei, a lui Elisabeth Marinkovic, director al Forumului Cultural Austriac,  şi a lui Rudolf Lukavsky, consilier comercial în cadrul Ambasadei Austriei la Bucureşti. La eveniment au fost însă prezenţi şi primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, subprefectul judeţului Constanţa, Levent Accoium, şi rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Sorin Rugină.

Promotii tablouri pecanvas.ro

Ambasadorul Gerhard Reiweger a menţionat, în cadrul inaugurării, că prin acest al treilea consulat onorific Austria îşi propune să întărească relaţiile economice, culturale şi politice cu România, dar şi că se doreşte îndeosebi o prezenţă culturală semnificativă a Austriei la Constanţa. Pe de altă parte însă, diplomatul a subliniat importanţa relaţiilor economice dintre cele două ţări.

La rândul său, Elisabeth Tichy-Fisslberger a vorbit despre intensificarea relaţiilor româno-austriece, făcând însă referire şi la poziţia strategică a Constanţei, precum şi la uriaşul său potenţial turistic, dată fiind şi apropierea sa de Delta Dunării.

Consulatul onorific al Austriei la Constanţa va fi coordonat de Marius Mihail Puiu, care a explicat, în cadrul evenimentului de ieri, că prin funcţia sa, deşi onorifică, va acorda asistenţă acelor cetăţeni austrieci aflaţi în nevoie şi că va milita constant pentru promovarea Austriei în România, pe de o parte, şi pentru promovarea României în Austria, pe de altă parte. “Există multe proiecte, sunt şi multe bariere, birocratice în primul rând, sper să le trecem. Business-ul a găsit însă întotdeauna căi de a trece peste aceste bariere şi sper ca în curând primele proiecte să se concretizeze”, a declarat consulul onorific al Republicii Austria la Constanţa.

 

 

Foto: Alex BARAN

 

(Citit de 313 ori, 1 afisari astazi)